FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 3. studenog 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 3. studenog 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

PARIZ - Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić načinio je još jedan korak prema završnom turniru osmorice najboljih u Šangaju. Ljubičić je u osmini finala Mastersa u Parizu pobijedio devetog nositelja Šveđanina Thomasa Johanssona 6:3, 7:6 (4). Ljubičić će u četvrtfinalu igrati protiv Španjolca Tommya Robreda, koji je u trećem kolu pobijedio Srbina Novaka Đokovića 6:4, 6:3. Ljubo i Robredo do sada su se susreli tri puta i u sva tri ogleda slavio je hrvatski tenisač. Ove godine u polufinalu Beča i Dubaia, te prošle godine u Monte Carlu.

BREMEN - Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić hitno je operiran u noći sa srijede na četvrtak nakon iznenadnog napadaja slijepog crijeva, te će izbivati s terena dva tjedna što znači da neće biti na dispoziciji izborniku Zlatku Kranjčaru za prijateljsku utakmicu koju će Hrvatska igrati protiv Portugala 12. ovog mjeseca u Coimbri. Klasnić će stoga morati propustiti i subotnji veliki derbi njemačkog prvenstva u kojemu njegov Werder gostuje u Muenchenu kod vodećeg Bayerna.

ZAGREB - Najbolji hrvatski plivač Duje Draganja trebao bi u narednih deset dana donijeti odluku o tome ostaje li pod hrvatskom zastavom, ili će plivati za Katar, izjavio je danas za Hinu glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza Tomislav Karlo. "Istina je da je Duje dobio ponudu Katara. Riječ je o iznimno bogatoj ponudi. No, činjenica je da Draganja još nije donio konačnu odluku, to bi trebao učiniti u narednih deset dana", kazao je Karlo, koji se danas vratio iz SAD-a gdje je razgovarao s Dujom Draganjom. "Duje je upoznat s onim što mu se nudi u Hrvatskoj i on je svjestan da se radi o vrlo dobroj punudi za hrvatske prilike. U plivanju se teško može puno zaraditi, a ponuda Katara je doista dobra. Nadam se da će Duje nastaviti plivati za Hrvatsku, njegov odlazak bio bi veliki gubitak", rekao je Karlo. Draganji se za ostanak pod hrvatskkom zastavom nudi 150.000 dolara u sljedeće tri godine. Taj bi novac osigurala Atlantic Grupa Emila Tedeschija (u čijem su sastavu Cedevita i Neva), koja bi bila Dujin sponzor.

BERLIN - U susretu A skupine Kupa UEFA njemački nogometni bundesligaš HSV je u Hamburgu pred 38.000 gledatelja pobijedio norveški Viking Stavanger 2:0 (1:0). Strijelci za njemačku momčad bili su van der Vaart (21) i Lauth (65). U skupini F pobjedu je upisao Levski u Sofiji protiv Dinamo Bukurešta 1:0. Pogodak odluke postigao je Angelov u trećoj minuti sudačke nadoknade. Gosti su od 61. minute igrali bez isključenog Baltoia.

TORINO - Talijanski olimpijski odbor (CONI) objavio je kako će nagrade za osvajače medalja na zimskim olimpijskim igrama u Torinu biti iste kao i nagrade za odličja osvojena na OI u Ateni. Tako će svaki talijanski sportaš koji osvoji zlatno odličje dobiti 130.000 eura nagrade. Srebrna medalja vrijedna je 65.000, a brončana 40.000 eura. Olimpijske igre u Torinu traju od 10. do 26. veljače iduće godine.

VARŠAVA - Poljski nogometni savez (PZPN) zatražio je dozvolu od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) da u prijateljskom susretu protiv Ekvadora i Estonije nastupi i Christoph Dabrowski, bivši član mlađih njemačkih reprezentacija. Dabrowski ima poljsko i njemačko državljanstvo, do sada je prikupio više od 100 nastupa u Bundesligi, a trenutačno je član Hannovera. Poljaci u svoje redove žele dovesti i Argentinca Maura Canoroa, koji je od 2001. godine član Wisle Krakov, a posljednih sezona jedan je od najboljih veznih igrača u poljskom prvenstvu. Cantoro je svjestan kako su njegovi izgledi za nastup u dresu "Gauča" vrlo mali pa je prihvatio poziv poljskog izbornika Pawela Janasa.

BERLIN - Optuženi u procesu oko namješatanja nogometnih utakmica Njemačke nogometne lige, bivši nogometni sudac Robert Hoyzer, izjavio je u četvrtak da su suoptuženi, braća Ante i Milan Šapina, posjedovali strogo povjerljive liste sudaca utakmica Kupa UEFA prije nego što su one bile službeno objavljivane te izrazio sumnju da su optuženi hrvatski državljani namještali i susrete tog natjecanja. Hoyzer doduše nije mogao iznijeti dokaze da su braća Šapina zaista manipulirali i europske utakmice ali da je bio "izuzetno iznenađen" kada je na sjedalu njihovog automobila "mnogo prije služebenog objavljivanja" vidio strogo povjerljive liste koje UEFA obično objavljuje dan prije održavanja utakmica. Na pitanje Hoyzera odakle im te liste najstariji od braće Šapina, Milan, odgovorio mu je da "treba imati veze".

PEKING - Na drugom ovogodišnjem natjecanju Grand Prixa u umjetničkom klizanju, najbolja hrvatska seniorka Idora Hegel nakon kratkog programa opet je deveta (41.42 boda), kao i u Americi. U tako jakoj i izjednačenoj konkurenciji svaka pogreška skupo se plaća, a Idora je kod trostruke kombinacije skokova dodirnula rukom led i za to bila kažnjena. S ostalih sedam elemenata bila je zadovoljna, jer je na put krenula s jakom prehladom koja ne jenjava ni u Pekingu. U vodstvu od deset sudionica očekivano je višestruka europska i svjetska prvakinja Irina Sluckaja iz Rusije (70.22), a slijede Asade (62.92) i Arakawa (57.56) iz Japana

TORINO - Nakon što je u dvoboju nogometne Lige prvaka postigao dva pogotka protiv Bayern Munchena (2:1) francuski reprezentativac David Trezeguet uvrstio se među 10 najboljih strijelaca Juventusa svih vremena. Trezeguet je u dresu torinske "Stare dame" u 177 nastupa postigao 106 pogodaka. Osim što se uvrstio u klupski TOP 10, Francuz je postao i treći najefikasniji stranac u povijesti torinskog kluba. Bolji od njega su Argentinac Omar Sivori (165) i Danac John Hansen (124). Najbolji strijelac u povijesti kluba je Giampiero Boniperti sa 179 pogodaka.

PULA - U Puli su u punom jeku završne pripreme najboljih hrvatskih boksača koji će od 13. do 21. studenoga sudjelovati na 13. svjetskom seniorskom boksačkom prvenstvu koji će se održati u kineskom gradu Mianyangu. Na tom natjecanju boje Hrvatske branit će Filip Palić (60 kg), Boris Katalinić (64 kg), Borna Katalinić (69 kg), Matej Matković (75 kg), Mario Šivolija (81 kg), Vedran Đipalo (91 kg) i Ivica Bačurin (+91 kg) koji su na današnjoj konferenciji za novinare izrazili zadovoljstvo pripremama u Puli istaknuvši pritom kako su spremni kako na kondicijskom tako i na tehničkom planu. "Teško je govoriti o medaljama na takvom natjecanju, no smatram da naši boksači imaju kvalitetu i sposobni su svakoga pobijediti. Upravo iz tog razloga uz korektno suđenje možemo od njih očekivati vrlo dobre rezultate pa i neku medalju", istaknuo je izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Pero Tadić.

PARIZ - Francuski nogometni izbornik Raymond Domenech iznenadio je sportsku javnost uvrstivši napadača Fenerbahčea Nicolasa Anelku na popis reprezentativaca za prijateljske utakmice protiv Kostarike (9. studenoga) i Njemačke (12. studenoga). Naime, 26-godišnji Anelka u travnju je izjavio da neće igrati za francusku reprezentaciju sve dok je vodi Domenech. Anelka je u nacionalnom dresu odigrao 28 susreta i postigao je šest golova. No, dres 'Les Bleusa' nije oblačio već dvije godine. Razlog tome je sukob sa bivšim izbornikom Jacquesom Santinijem iz studenoga 2002., kada ga je Santini naknadno pozvao u reprezentaciju za prijateljsku utakmicu protiv tadašnje SRJ. Anelku je takav potez uvrijedio i nije se odazvao pozivu Santinija. Kasnije se ispričao, no Santini nije prihvatio ispriku i nije ga vodio na EP 2004.

PRAG - Veznjak Juventusa Pavel Nedved (33) vraća se u nogometnu reprezentaciju Češke kako bi joj pomogao da izbori plasman na SP 2006. Češka u dodatnim kvalifikacijama igra protiv Norveške (12. i 16. studenoga), a pomoć iskusnog Nedveda dobro će doći, budući da izbornik Karel Brueckner ne može računati na ozlijeđene Jana Kollera i Vratislava Lokvenca. Nedved nije igrao za reprezentaciju 16 mjeseci, odnosno od prošlogodišnjeg EP u Portugalu, kada je u polufinalu protiv Grčke zaradio tešku ozljedu koljena.

MUENCHEN - Argentinski nogometaš Martin Demichelis (24) produžio je ugovor s Bayernom do 2010. godine. Demichelis je u bavarski klub stigao 2003. iz River Platea, gdje igrao na poziciji braniča. U toj ulozi nije se uspio nametnuti treneru Bayerna, i tek kad je prebačen u vezni red ustalio se u prvoj momčadi. "Demichelis se preporodio igrajući u veznom redu i postao je vrlo važna karika naše momčadi", izjavio trener Bayerna Felix Magath.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙