FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisuće Sirijaca prosvjeduju protiv UN-ove istrage

DAMASK, 24. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Uz izvikivanjeprotuameričkih slogana tisuće Sirijaca u glavnome gradu u ponedjeljakprosvjedovale su protiv istrage što je provode Ujedinjeni narodi, akoja, prema njihovim riječima, nepravedno optužuje službeni Damask zaubojstvo nekadašnjega libanonskog premijera Rafika al-Haririja.
DAMASK, 24. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Uz izvikivanje protuameričkih slogana tisuće Sirijaca u glavnome gradu u ponedjeljak prosvjedovale su protiv istrage što je provode Ujedinjeni narodi, a koja, prema njihovim riječima, nepravedno optužuje službeni Damask za ubojstvo nekadašnjega libanonskog premijera Rafika al-Haririja.

Demonstranti tvrde da Washington želi da UN-ova istraga bude pritisak na Siriju jer se ta zemlja bori protiv Izraela i protivi invaziji koju su Amerika i saveznici 2003. izveli na susjedni Irak.

"Ne bojimo se Amerike, dolje Amerika", viču mladi. Drugi nose transparente s tekstom: "Sirija nije novi Irak".

Očevici kažu da su nekoliko tisuća prosvjednika, uglavnom mladih i državnih službenika, vlasti potaknule na izlazak na ulicu, a škole su učenicima omogućile da im se pridruže.

UN-ova istraga od vodstvom njemačkoga istražitelja Detleva Mehlisa prošli je tjedan zaključila da odluka o Haririjevu ubojstvu "ne bi mogla biti donesena bez odobrenja vodećih sirijskih sigurnosnih dužnosnika" koji su surađivali s libanonskim dužnosnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙