FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državno odvjetništvo dobilo glasnogovornicu i internet stranicu

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Državno odvjetništvo RH (DORH) poprvi je put dobilo glasnogovornicu, a u komunikaciji te "otvaranju"prema medijima i javnosti glavnom hrvatskom tužiteljstvu trebala bipomoći i pokrenuta internet stranica.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Državno odvjetništvo RH (DORH) po prvi je put dobilo glasnogovornicu, a u komunikaciji te "otvaranju" prema medijima i javnosti glavnom hrvatskom tužiteljstvu trebala bi pomoći i pokrenuta internet stranica.

Za održavanje redovitih odnosa s medijima od danas je u DORH-u zadužena glasnogovornica Martina Mihordin.

DORH od danas ima i svoju stranicu na web adresi www.dorh.hr. Na njoj će, kako najavljuju, svi zainteresirani moći naći informacije o njihovu te radu i ustroju županijskih i općinskih državnih odvjetništava, podatke o načinu komunikacije i obraćanja.

Posjetiteljima stranice na raspolaganju su svi odjeli državnih odvjetništava, njihova stvarna i mjesna nadležnost, postupci vezan uz rad sa strankama, prijem kaznenih prijava i podnesaka, uvid u spise, pritužbe i najčešće postavljena pitanja, uz objašnjenja što je kaznena prijava i njezina uobičajena forma.

Na stranici su predstavljeni i Državnoodvjetničko vijeće te Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), a izneseni su i statistički podaci te izvješća o radu Državnog odvjetništva.

Među prvim na stranici objavljenim priopćenjima je ono glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića koji kaže da je Državno odvjetništvo danas, više no ikada prije, u žarištu interesa javnosti, te da je za razumijevanje njegova rada važna pravovremena i točna informacija, posebno vezana uz otkrivanje počinitelja kaznenih djela i sprječavanje nezakonitosti.

"Za uspješno obavljanje ovih poslova važno je da javnost bude upoznata s radom državnog odvjetništva jer bez razumijevanja i podrške javnosti državno odvjetništvo ne može biti uspješno onoliko koliko se od njega očekuje", kaže Bajić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙