FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOO odbio ženski boks

LAUSANNE, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni olimpijskiodbor (MOO) na zasjedanju u Lausanni odbio je uvrstiti ženski boks uprogram ljetnih olimpijskih igara što se 2008. godine održati uPekingu, dok su "zeleno svjetlo" dobili 3.000 metara sa zaprekama zaatletičarke, te plivanje na 10 km.
LAUSANNE, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) na zasjedanju u Lausanni odbio je uvrstiti ženski boks u program ljetnih olimpijskih igara što se 2008. godine održati u Pekingu, dok su "zeleno svjetlo" dobili 3.000 metara sa zaprekama za atletičarke, te plivanje na 10 km.

"Odluku smo donijeli nakon detalje analize. Još uvijek nismo dosegli nivo da ženski boks možemo uvrstiti u olimpijsku obitelj. Međutim, uskoro ćemo još jednom raspraviti sve detalje, a 2009. godine donijeti odluku hoćemo li boks uvrsti na OI u Londonu 2012. godine," kazala je direktorica za sport MOO-a, Kelly Fairweather.

Za razliku od boksačica posljednjim odlukama MOO-a bit će zadovoljne rukometašice, nogometašice i hokejašice na travi, jer je njihov broj povećan sa 10 na 12 ekipa. U program igara uvrštena je utrka atletičarki na 3.000 metara sa zaprekama, te daljinsko plivanje na 10 km u obje kategorije. Međutim, MOO nije prihvatio prijedlog da se broj košarkaških reprezentacija poveća sa 12 na 16, baš kao što nije prihvatio da se poveća broj ekipa u softballu sa osam na deset. Nije prihvaćen niti prijedlog za većim brojem sudionika u gimnastici, dizanju utega i taekwondou. U Pekingu neće biti niti nastupa tenisača u mješovitim parovima.

"Ovim odlukama broj sportaša koji će nastupiti u Pekingu povećan je na oko 10.500, međutim konačnu odluku u kvotama po sportovima MOO će donijeti na idućem, sastanku," dodala je Fairweather.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙