FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 6. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 6. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

METZ - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale ATP teniskog turnira, koji se za nagradni fond 325.000 eura igra u Metzu. Ljubičić je u susretu drugog kola pobijedio Francuza Fabricea Santoroa 4:6, 6:1, 7:6 (3). Bila je to prva pobjeda Ljubičića protiv Santoroa nakon dva uzastopna poraza - u Cincinnatiu ove godine i Torontu prošle godine. Ljubičić će u četvrtfinalu igrati protiv Šveđanina Robina Soederlinga, koji je pobijedio Australca Petera Luczaka 7:6 (4), 6:3. Najbolji hrvatski tenisač i 21-godišnji Šveđanin do sada su odigrali dva međusobna meča i to oba prošle godine. U Indian Wellsu je slavio Soderling, a u Dohi Ljubičić.

FILDERSTADT - Belgijska tenisačica Kim Clijsters zaustavila je seriju Karoline Šprem na WTA teniskom turniru u Filderstadtu. U susretu drugog kola pobjednica US Opena je pobijedila hrvatsku tenisačicu 6:3, 6:2.

PULA - Nakon što je Igor Pamić podnio ostavku novi trener hrvatskog nogometnog prvoligaša Pula Staro češko je Milivoj Bračun. Bivši trener Zagreba, Istre, Segeste, Olimpije i Kopra nakon dva dana pregovora prihvatio je ponudu predsjednika kluba Orsata Zovka i do konca sezone vodit će momčad s Verude. Nakon deset kola Prve HNL Pula Staro češko se nalazi na posljednjem, 12. mjestu sa šest bodova i učinkom od jedne pobjede, tri neodlučena ishoda i šest poraza.

AMSTERDAM - Vodstvo nizozemske biciklističke momčadi, Rabobank uručilo je otkaz Australcu Roryu Sutherlandu (23) nakon što je pao na dopinškoj kontroli. "Sutherland je dobio otkaz na osnovu etičkog kodeksa Međunarodne biciklističke federacije i Pro Toura. Međutim, dok ne završi cijela istraga Belgijskog saveza ne želimo objaviti ime supstance koju je uzimao," poručili su iz Rabobanka. Australac je pao na dopinškoj kontroli koncem kolovoza na utrci po Njemačkoj.

MOSKVA - Disciplinska komisija Ruskog nogometnog saveza (RFU) kaznila je trenera moskovskog CSKA, Valerija Gazzajeva sa 4.550 dolara što je do sada najveća novčana kazna u ruskom nogometu. Trener momčadi u čijim redovima igra i hrvatski reprezentativac Ivica Olić, kažnjen je zbog verbalnog napada na suca Mikhaila Khodirev nakon utakmice protiv FK Moskve (0:0).

ZAGREB - Ukupno 260 tisuća kuna država je izdvojila kako bi nagradila osvajače medalja na nedavno održanim svjetskim prvenstvima u plivanju, taekwondou, te na streljačkom prvenstvu. Duji Draganji, srebrnom sa Svjetskog prvenstva u plivanju u Montrealu, pripast će 70 tisuća kuna, njegovom treneru Mikeu Bottomu 45 tisuća kuna, a fizioterapeutu Stevi Kuricu 25 tisuća kuna. Za brončanu medalju na Svjetskom taekwondo prvenstvu u Madridu Sandra Šarić nagrađena je sa 40 tisuća kuna. Izbornik Zlatko Makar i trener Hong Seung Ki nagrađeni su sa po 16 tisuća kuna, a fizioterapeut Sead Mekić sa osam tisuća kuna. Josipa Glasnovića, osvajača bronce u disciplini trap na Svjetskom streljačkom prvenstvu u talijanskom Lonatu, država je nagradila sa 20 tisuća kuna, a trenera i direktora hrvatske reprezentacije Franju Glasnovića i Ivana Cvitaka sa po 10 tisuća kuna.

LONDON - Napadač Liverpoola Francuz Djibril Cisse, nezadovoljan svojim statusom u klubu, najavio je odlazak iz momčadi europskog prvaka. "Ne mogu više podnijeti boravak na klupi za pričuve. Ukoliko se do prosinca situacija ne promijeni, u zimskom prijelaznom roku potražit ću novu sredinu. Znam da je to sebično, ali moja karijera mi je u prvom planu. Želim igrati na Svjetskom prvenstvu, a ako budem grijao klupu u Liverpoolu neću vidjeti Njemačku", izjavio je Cisse.

ZAGREB - Trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić odradila je u četvrtak u austrijskom Hintertuxu prvi trening nakon ozljede mišića prije tri tjedna, kazao je direktor reprezentacije Vedran Pavlek. Unatoč iznimno teškim uvjetima sa snijegom i maglom Janica Kostelić je, uz nadzor liječničke ekipe, uspješno odradila trening i to su vrlo ohrabrujuće vijesti uoči početka nove i jako naporne sezone, koja će kulminaciju doživjeti na Olimpijskim igrama u Torinu u veljači 2006. Sezona tradicionalno starta veleslalomom 22. listopada u Soeldenu, a vodstvo reprezentacije tvrdi da je nastup Janice Kostelić na ovom austrijskom ledenjaku još uvijek pod znakom pitanja.

FRANKFURT - Branič Borussije Moenchengladbach 33-godišnji Christian Ziege vrlo je blizu odluke o okončanju karijere. Ziege se još nije oporavio od ozljede gležnja koju je zaradio u prosincu prošle godine. "Nema nikakvog napretka, gležanj me i dalje boli. Također, nema naznaka da bi se situacija mogla popraviti, na vidiku nema spasonosne terapije. Ovako nastaviti više nema smisla i čini mi se da sam sve bliže odluci o okončanju karijere", kazao je Ziege, koji je za njemačku nogometnu reprezentaciju odigrao 72 utakmice. S nacionalnom momčadi bio je prvak Europe 1996., a 2002. igrao je u finalu Svjetskog prvenstva. U vrlo uspješnoj klupskoj karijeri nastupao je za Bayern, AC Milan, Middlesbrough, Liverpool i Tottenham.

ZAGREB - Nakon ženskog slaloma Hrvatska i Zagreb će 2008. biti domaćin i muškog slaloma skijaškog Svjetskog kupa, potvrdio je na konferenciji za novinare u Zagrebu direktor reprezentacije Vedran Pavlek. Dobijanje muškog slaloma ispunjenje je našeg cilja, kao i iskaz povjerenja Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) Hrvatskoj nakon odlične organizirane premijerne utrke slaloma skijašica na Sljemenu početkom ove godine. Prema prijedlogu kalendara za sezonu 2007/2008 Zagreb će biti središte svjetskog skijanja jer će se 1. veljače 2008. na Sljemenu održati noćni ženski slalom, a potom dva dana kasnije i dugoočekivani dnevni muški slalom. Pavlek je napomenuo da termini nisu konačni, a za točno godinu dana znat će se hoće li se zagrebačke utrke održati u navedenim terminima ili tjedan dana prije, a možda i dva tjedna kasnije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙