FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 16. listopada 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30sati:
ZAGREB, 16. listopada 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB/MAR DEL PLATA

Hrvatska juniorska reprezentacija poražena je u finalu Svjetskog juniorskog vaterpolskog prvenstva u Argentini od Srbije i Crne Gore sa 7:3.

BEOGRAD

U dvoboju 2. kola regionalne košarkaške "Goodyear" lige Zadar je kao gost izgubio u Beogradu od Crvene zvezde sa 69-73 (7-13, 18-13, 23-22, 21-25).Najefikasniji u sastavu Zadra, koji nakon prva dva kola ima jednu pobjedu i jedan poraz, bio je Pankracije Barać sa 20 koševa, dok je kod Crvene zvezde najučinkovitiji bio Gerrod Henderson sa 18 poena.

ZAPREŠIĆ

U utakmici 11. kola nogometnog prvenstva Hrvatske Inter i Kamen Ingrad igrali su 0-0.

Pred 3.000 gledatelja sudio je Šunjić iz Splita.

NOVI SAD

Košarkaši Zagreba u 2. su kolu regionalne "Goodyear" lige upisali i drugi poraz, u Novom Sadu su izgubili od domaće NIS Vojvodine sa 76-97 (10-25, 22-26, 12-27, 32-19).Najbolji u sastavu Zagreba bio je Krunoslav Simon sa 24 koša, dok je u sastavu Vojvodine najefikasniji bio Vanja Plisnić sa 19.

PEKING

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Josip Čop sastali su se u Pekingu sa predstavnicima Organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Pekingu 2008 koji su ih upoznali sa dosadašnjim napretkom i stanjem priprema za Igre. Čelnici HOO-a imali su i odvojene sastanke sa Odjelom za odnose s nacionalnim olimpijskim odborima, Odjelom za smještaj sportaša tako i ostalih sudionika, Odjelom za transport, Odjelom za akreditacije i Odjelom za medije.

ZAGREB

U odlučujućem susretu za prvo mjesto 8. kvalifikacijske skupine malonogometne Lige prvaka u Domu Sportova je pred oko 600 gledatelja Orkan Zagreb izgubio od ukrajinskog Šahtara iz Donjecka sa 1-3. Jedini, i privremeno izjednačujući pogodak za Orkan, postigao je Edin Dervišagić, dok su za Šahtar strijelci bili Mansurov, Cvelik i Moskvičov.Hrvatska momčad igrala je dobro, ali protiv ukrajinskih profesionalaca nije se moglo više od časnog poraza. Tom pobjedom kao prvi u skupini Šahtar se plasirao u novi krug natjecanja Lige prvaka.U utakmici koja je odlučivala samo o međusobnom prestižu slovački Slov Matic iz Bratislave je sa 4-2 pobijedio finski Ilvest Tampere.

PARIZ

Rezultati subotnjih utakmica 11. kola francuskog nogometnog prvenstva:

Nancy - Toulouse 2-0 (Pape Diakhate 25, Elie Kroupi 50-11m)

Monaco - Metz 3-0 (David Gigliotti 61, Vassilis Zikos 64, Camel Meriem 72)

Auxerre - Troyes 3-0 (Yann Lachuer 25, Peguy Luyindula 79, Benjamin Mwaruwari 83)

Strasbourg - Rennes 0-1 (Jimmy Briand 30)

Lens - Nice 2-2 (Alou Diarra 46, Olivier Thomert 57 / Sebastien Roudet 29, Souleymane Camara 84)

Le Mans - Lille 1-1 (Frederic Thomas 8-11m / Matt Moussilou 9)

Bordeaux - Sochaux 1-1 (Alejandro Alonso (90 / Jeremy Menez 29)

Nantes - Saint-Etienne 1-1 (Claudiu Keserue 3 / Nicolas Savinaud 10-ag)

RIM

Rezultati subotnjih utakmica 7. kola talijanskog nogometnog prvenstva:

Juventus - Messina 1-0 (Alessandro Del Piero 24)

Siena - Udinese 2-3 (Enrico Chiesa 51, Valerio Bertotto 67-ag / David Di Michele 26, 31, 46)

MADRID

Rezultati subotnjih utakmica 7. kola španjolskog nogometnog prvenstva:

Deportivo - Barcelona 3-3 (Juan Carlos Valeron 10, Pedro Munitis 72, Ruben Castro 86 / Samuel Eto'o 41, Ronaldinho 45, 52-11m)

Alaves - Villarreal 1-1 (Nene 11 / Roger 3)

Atletico - Real M. 0-2 (Ronaldo 9-11m, 61, 90)

PHILLIP ISLAND

Španjolski motociklist Daniel Pedrosa (Honda) obranio je naslov svjetskog prvaka u klasi do 250 ccm pobjedom u 15. utrci sezone Velikoj nagradi Australije na stazi u Phillip Islandu. Pedrosi je pomogla činjenica da je njegov glavni konkurent Australac Casey Stoner odustao već u trećem krugu, pa je Španjolac dvije utrke prije kraja osigurao naslov. U ovoj klasi je u Australiji drugi bio Argentinac Sebastian Porto (Aprilia), a treći Španjolac Jorge Lorenzo (Honda).Talijan Valentino Rossi (Yamaha) davno je osigurao naslov u klasi MotoGP, ali mu to nije smetalo da u Phillip Islandu dođe i do 11. pobjede sezone. U ovom elitnom razredu drugi je bio Amerikanac Nicky Hayden (Honda), a treći Španjolac Carlos Checa (Ducati).Švicarac Thomas Luethi (Honda) bio je najbrži u najslabijoj klasi do 125 ccm, čime je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, budući da je do danas vodeći Finac Mika Kallio bio peti. Drugo i treće mjesto osvojili su Japanec Tomojoshi Kojama (Honda) i Talijan Marco Simoncelli (Aprilia).

ŠANGAJ

Svjetski prvak formule 1 Španjolac Fernando Alonso u Renaultu pobjednik je posljednje utrke SP-a Velike nagrade Kine u Šangaju, na kojoj je Renault došao do momčadskog naslova. Drugo mjesto u Kini osvojio je Finac Kimi Raikkoenen (Mclaren-Mercedes), treći je bio Nijemac Ralf Schumacher (Toyota), Talijan Giancarlo Fisichella (Renault) četvrti, dok je drugi vozač McLarena Kolumbijac Juan Pablo Montoya odustao sredinom utrke kada je njegov bolid naišao na odlomljeni dio staze. Francuska ekipa Renault osvojila je konstruktorski naslov sa 191 bodom, devet više od McLaren-Mercedesa.

HONOLULU

Nijemac Faris Al-Sultan i Švicarka Natascha Bradmann pobjednici su "Ironmana", najcjenjenijeg natjecanja triatlonaca koje se tradicionalno održava na Havajima. Al-Sultan (27) je nakon 3.8 kilometara plivanja, 180 kilometara na biciklu i maratonske utrke od 42.195 kilometara na cilj došao u vremenu od 8:14:17 sati, što je četvrto najbolje vrijeme u povijesti ove iznimno naporne utrke. Drugi je bio Novozelanđanin Cameron Brown, a treći trostruki svjetski prvak Kanađanin Peter Reid. Kod žena je 38-godišnja Švicarka Natascha Bradmann upisala već šestu pobjedu na Havajima, a na cilj je stigla u vremenu od 9:09:30 sati. Dvije minute iza nje na cilj je došla Amerikanka Michellie Jones, treće je bila njezina sunarodnjakinja Kate Major, dok je olimpijska pobjednica Austrijka Katherine Allena završila kao peta.

BERLIN

Poljski boksač Tomasz Adamek obranio je naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji verzije WBC nokautiravši u 6. rundi u Dusseldorfu izazivača iz Njemačke Thomasa Ulricha. Adamek (29) je tako ostao neporažen i u 30. borbi, od čega je 21 okončao prije kraja, a u Njemačkoj je potvrdio naslov koji je osvojio pobijedivši ove godine Australca Paula Briggsa, koji je nanio dosad jedini poraz hrvatskome boksaču Stipi Drvišu. Izazivač Ulrich (30) po prvi puta se borio za naslov, no nositelj brončanog odličja sa OI u Atlanti uspio je ubilježiti samo drugi poraz od ukupno 30 borbi. Inače, Drviš je prema listi WBC-a sada treći izazivač iza Briggsa i Talijana Pietra Aurina.

NEW YORK

Rezultati NHL lige:

Ottawa Senators - Boston Bruins 5:1

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 2:3

New York Rangers - Atlanta Thrashers 5:1

Philadelphia Flyers - New York Islanders 5:1

Florida Panthers - Buffalo Sabres 3:2

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 1:3

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 1:6

St. Louis Blues - Nashville Predators 1:4

Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings 0:2

Calgary Flames - Edmonton Oilers 3:0

San Jose Sharks - Chicago Blackhawks 4:3

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙