FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 5. listopada

ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 5. rujna.
ZAGREB, 5. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 5. rujna.

ZAGREB - Nastavak 16. sjednice Hrvatskog sabora, na kojoj će se raspravljati o izvješću o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja u prošloj godini. Država je lani za ostvarivanje prava iz Zakona izdvojila oko 3,9 milijardi kuna, navodi Vlada koja je Izvješće pripremila. U treći radni tjedan Hrvatski sabor 'ulazi' s još 30-ak točaka na dnevnom redu, pa postoji velika vjerojatnost da će 16. sjednicu nastaviti i idući tjedan (zgrada Hrvatskog sabora, Trg svetog Marka 6 u 9,30 sati).

ZAGREB - Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) održat će konferenciju za novinare o najavljenoj reformi u zdravstvenom sustavu. U udruzi smatraju da je najavljena reforma izravan udarac na bolesne te da nije u skladu s Ustavom. UHP traži da se reforma osigura preko principa solidarnosti između zdravih i bolesnih građana te da se o tom pitanju provede referendum (zgrada Crvenog križa, Ilica 223 u 12 sati).

RIJEKA - Prva Akademija primijenjenih umjetnosti u Hrvatskoj, članica Sveučilišta u Rijeci, počinje s radom, kao prva umjetnička institucija u sastavu riječkog Sveučilišta. Na prvu godinu riječke Akademija primijenjenih umjetnosti upisana su 72 studenata koji će slušati dodiplomske studije primijenjenih umjetnosti i likovne pedagogije. Nakon četiri godine stječu naziv prvostupnika primjenjene grafike, kiparstva ili slikarstva. Nakon pete godine studija stjecati će zvanje akademskog grafičara, kipara ili slikara ili pak magistra primijenjenih umjetnosti (Aula Magna rektorata Sveučilišta u Rijeci u 11 sati).

ZAGREB - Izložba austrijskog umjetnika Friedensreicha Hundertwassera, koju će otvoriti hrvatski ministar kulture Božo Biškupić i austrijska veleposlanica u Hrvatskoj Helga Konrad. Projekt je ostvaren pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb i Zakladom Infeld iz Beča (galerija Mona Lisa, Tkalčićeva 77 u 19 sati).

ZAGREB - Predstavljanje zbirke pjesama Mladena Machieda "Dvostruka milost" (Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića 7 u 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje monografije "Grafike i crteži" Josipa Zankija (Profil Megastore, Bogovićeva 7 u 19 sati).

OSIJEK - Konferencija za novinare u povodu prve ovosezonske dramske premijere "Đavo" Ferenca Molnara (Hrvatsko narodno kazalište u 13 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙