FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija i Libanon opovrgavaju UN-ovo izvješće o Haririjevu ubojstvu

ZAGREB/DAMASK , 21. listopada 2005. (Hina) - Na izvješće UN-ovaistražnog povjerenstva koje je ustvrdilo da iza ubojstva bivšeglibanonskog premijera Rafika al-Haririja stoje najviši političkikrugovi Sirije i Libanona reagirali su dužnosnici obiju zemalja,prenose u petak mediji.
ZAGREB/DAMASK , 21. listopada 2005. (Hina) - Na izvješće UN-ova istražnog povjerenstva koje je ustvrdilo da iza ubojstva bivšeg libanonskog premijera Rafika al-Haririja stoje najviši politički krugovi Sirije i Libanona reagirali su dužnosnici obiju zemalja, prenose u petak mediji.

Sirijski ministar informiranja Mehdi Dakhlallah u programu katarske satelitske televizije Al-Jazeere izjavio je kako je riječ o političkoj malverzaciji protiv Sirije, jer izvješće "nije profesionalno, ispolitizirano je i daleko je od istine koju UN-ova komisija temelji na nizu izjava svjedoka poznatih po njihovu neprijateljskom stajalištu prema Siriji". Također, rekao je Dakhlallah, UN-ovo izvješće "koristi interesima samo jedne strane koja želi optužiti Siriju za sve loše na ovome planetu", prenosi France presse.

Ured libanonskog predsjednika Emila Lahouda u petak je objavio kako predsjednik nije imao nikakva kontakta sa sumnjivom osobom čiji je identitet poznat UN-ovim dužnosnicima, a odnosi se na Al-Haririjevo ubojstvo, prenosi Reuters.

"Ured predsjednika kategorički opovrgava sve navedene informacije koje se ne temelje na istini i dio su kampanje pritiska koja se provodi protiv predsjednika", stoji u priopćenju.

UN-ovi istražitelji u četvrtak su objavili izvješće prema kojemu je Lahoud nekoliko minuta prije eksplozije automobila bombe u kojoj je u veljači u Bejrutu poginuo Al-Hariri i još dvadeset osoba, primio poziv sumnjive osobe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙