FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hodorkovski zahvalan vlastima jer je "u kraju političkih zatvorenika"

ZAGREB/MOSKVA, 25. listopada 2005. (Hina) - Bivši šef Jukosa MihilHodorkovski, koji je osuđen na osam godina zatvora zbog prijevare ineplaćanja poreza, izjavio je u utorak, na drugu godišnjicu svoguhićenja, da je "zahvalan vlastima što su ga poslale u kraj političkihzatvorenika, izgnanika, prognanih dekabrista i rudnika urana",objavljeno je na njegovoj Internet stranici.
ZAGREB/MOSKVA, 25. listopada 2005. (Hina) - Bivši šef Jukosa Mihil Hodorkovski, koji je osuđen na osam godina zatvora zbog prijevare i neplaćanja poreza, izjavio je u utorak, na drugu godišnjicu svog uhićenja, da je "zahvalan vlastima što su ga poslale u kraj političkih zatvorenika, izgnanika, prognanih dekabrista i rudnika urana", objavljeno je na njegovoj Internet stranici.

U utorak su Hodorkovskog, koji se nalazi na izdržavanju kazne u kažnjeničkoj koloniji u sibirskoj regiji Čita, posjetili njegovi odvjetnici Anton Drelj i Albert Mkrtičev i supruga Ina kojoj je dozvoljen trodnevni posjet suprugu, javile su ruske novinske agencije.

Odvjetnici su razgovarali s Hodorkovskim o žalbi na presudu koja će biti uložena na višu instancu kao i Europskom sudu za ljudska prava.

Oni nisu željeli ulaziti u potankosti razgovora i samo su rekli da je njihov klijent dobro i da hrabro podnosi sve teškoće u adaptiranju na izdržavanje kazne u kažnjeničkoj koloniji u gradu Krasnokamensku, koji se nalazi oko 4.700 kilometara istočno od Moskve i nedaleko od kineske granice. Hodorkovski je prebačen iz Moskve u Krasnokamensk 15. listopada.

Prema ranijim izvješćima, on bi mogao raditi u proizvodnji prerade drveta ili u krojačkoj radionici i biti plaćen za taj posao, a zasad se ne spominje i navodno je malo vjerojatno da bi se mogao pridružiti zatvorenicima koji rade u tvornici za preradu urana u obližnjem Priargunu.

Ipak, izgleda da neće morati raditi u proizvodnji ako ne želi. Jedino što je obvezno u koloniji, a što neće moći izbjeći, je pranje poda i čišćenje. Zatvorenici nemaju pravo izbjeći te dužnosti jer bi se to smatralo kršenjem zatvorskog režima, priopćile je zatvorska uprava, a prenijela je RIA Novosti.

Platon Lebedev, poslovni partner ruskog naftnog tajkuna Hodorkovskog, izdržava kaznu u zatvoru u regiji Jamalo-Nenets na ruskom Arktiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙