FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ravnatelj USKOK-a Ž. Žganjer razriješen na osobni zahtjev

ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Glavni državni odvjetnik MladenBajić razriješio je danas dužnosti ravnatelja Ureda za suzbijanjekorupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Željka Žganjera nanjegov osobni zahtjev, objavilo je Državno odvjetništvo RH (DORH) nasvojim internetskim stranicama.
ZAGREB, 2. studenog 2005. (Hina) - Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić razriješio je danas dužnosti ravnatelja Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Željka Žganjera na njegov osobni zahtjev, objavilo je Državno odvjetništvo RH (DORH) na svojim internetskim stranicama.

Do imenovanja novoga ravnatelja USKOK-a tu će dužnost obavljati zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Dinko Cvitan, stoji u kratkoj obavijesti DORH-a u kojoj se ne navodi zbog kojih je to osobnih razloga dosadašnji ravnatelj USKOK-a tražio razrješenje.

Ni glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin nije željela ništa više dodati priopćenju, a u USKOK-u je Hini rečeno da je dosadašnji ravnatelj zauzet. Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić također nije bio dostupan za komentar odluke o razrješenju.

USKOK je kao posebno državno odvjetništvo specijalizirano za progon korupcije i organiziranog kriminaliteta osnovan 2001. Zakonom o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a počeo je s radom početkom prosinca 2001.

Željko Žganjer je kao šibenski županijski državni odvjetnik na čelo USKOK-a došao u rujnu 2002.

Po Zakonu, ravnatelja Ureda na mandat od četiri godine imenuje Glavni državni odvjetnik uz prethodno mišljenje ministra nadležnog za poslove pravosuđa i mišljenja kolegija DORH-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙