FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Centralna banka BiH povećala stopu obveznih rezervi

SARAJEVO,2. studenoga 2005.(Hina) - Poslovne banke u Bosni iHercegovini od 1. prosinca morat će povećati obvezne novčane rezervesa sadašnjih deset na petnaest posto od ukupnih plasmana a takvaodluka koju je donijelo Upravno vijeće Centralne banke BiH rezultat jepojačanog rasta kredita u toj zemlji.
SARAJEVO,2. studenoga 2005.(Hina) - Poslovne banke u Bosni i Hercegovini od 1. prosinca morat će povećati obvezne novčane rezerve sa sadašnjih deset na petnaest posto od ukupnih plasmana a takva odluka koju je donijelo Upravno vijeće Centralne banke BiH rezultat je pojačanog rasta kredita u toj zemlji.

Odluku o povećanju stope obveznih rezervi u Sarajevu u srijedu je objavila viceguvernerka Centralne banke BiH Feriha Imamović. Ona je novinarima izjavila da analize pokazuju da je kreditiranje tijekom ove godine u prosjeku poraslo za 26 posto pri čemu je kreditiranje građana i privatnih poduzeća povećano za čak 36 posto.

Centralna banka BiH također upozorava da toj zemlji sve više prijeti rast vanjskotrgovinskog deficita koji bi do kraja godine mogao premašiti iznos od 7,1 milijarde konvertibilnih maraka (oko 3,5 milijardi eura).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙