FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petračevi odvjetnici najavili žalbu na odluku o izručenju

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski odvjetnici odbjeglogHrvoja Petrača potvrdili su da je mjesni sud na Krfu danas odobrionjegovo izručenje Hrvatskoj te najavili žalbu na tu odluku, začuđeništo je donesena i prije nego je grčki sud dobio traženu dokumentacijuod hrvatskih vlasti.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski odvjetnici odbjeglog Hrvoja Petrača potvrdili su da je mjesni sud na Krfu danas odobrio njegovo izručenje Hrvatskoj te najavili žalbu na tu odluku, začuđeni što je donesena i prije nego je grčki sud dobio traženu dokumentaciju od hrvatskih vlasti.

"Malo je to čudno. Imali smo informaciju da je i grčko pravosuđe pod velikim pritiskom vezano za tu odluku", kazao je jedan od Petračevih branitelja Marijan Pedišić, komentirajući činjenicu da je sud na Krfu donio odluku, iako je prije tri dana na ročištu povodom zahtjeva za izručenjem najavljeno da će se od hrvatskih vlasti tražiti dodatna dokumentacija, odnosno žalba obrane i neki drugi dokumenti sa zagrebačkog Županijskog suda. Petrač je lani na tom sudu nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog otmice maloljetnika.

Pedišić je potvrdio da će Petračev grčki odvjetnik Alexis Kougias idućih dana uložiti žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj.

Nije mogao reći kakva je reakcija njegova branjenika na odluku o izručenju, niti je mogao potvrditi da li će i kada netko od hrvatskih odvjetnika otputovati u Grčku.

Tajkun Hrvoje Petrač, kojega hrvatske vlasti smatraju važnom karikom u financiranju mreže pomagača haškog bjegunca Ante Gotovine, uhićen je u Grčkoj 31. kolovoza zbog posjedovanja lažne putovnice te je osuđen na pet mjeseci zatvora ili 1500 eura. On je trenutno u zatvoru u ekstradicijskom zatvoru u Ioanni, a preko svojih odvjetnika nedavno je od grčkih vlasti zatražio politički azil.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙