FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlasti spremne štititi sve odvjetnike u procesu Sadamu Huseinu

BAGDAD, 22. listopada 2005. (Hina/AFP) - Iračke vlasti spremne suštititi sve odvjetnike u procesu Sadamu Huseinu, ali nitko nije tražiotakvu zaštitu, rekao je u subotu jedan visoki dužnosnik ministarstvaunutrašnjih poslova.
BAGDAD, 22. listopada 2005. (Hina/AFP) - Iračke vlasti spremne su štititi sve odvjetnike u procesu Sadamu Huseinu, ali nitko nije tražio takvu zaštitu, rekao je u subotu jedan visoki dužnosnik ministarstva unutrašnjih poslova.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova spremno je bezuvjetno osigurati zaštitu svih odvjetnika i drugih osoba uključenih u proces, rekao je neimenovani dužnosnik.

U priopćenju koje je subotu primila agencija France presse, odvjetnik u procesu Najib Naimi oštro je osudio ubojstvo svog kolege i rekao da "obrana traži prebacivanje tog procesa u drugu zemlju zbog zaštite optuženih i branitelja".

Premijer Ibrahim Džafari u petak je odlučno odbacio tu ideju.

U jednom drugom priopćenju, zajednica obrane Sadama Huseina, njegovih kolega i svih zatočenih prebacila je odgovornost za ubojstvo iračke vlade i američkih snaga.

Ono je u nekoliko navrata tražilo od dviju strana zaštitu odvjetnika i njihovih obitelji kao i članova Specijalnog iračkog suda.

Obrana je zahtijevala od međunarodnih organizacija, posebice odvjetnika "da vrši pritisak na iračku i američku vladu da poštuju svoje obveze sukladno Ženevskoj konvenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙