FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australija upozorava na mogućnost novih napada na Baliju

CANBERRA, 4. listopada 2005. (Hina/AFP) - Australija je u utorakupozorila na mogućnost novih napada na indonezijskom otoku Baliju,nakon samoubilačkih atentata u subotu u kojima su poginule 22 osobe.
CANBERRA, 4. listopada 2005. (Hina/AFP) - Australija je u utorak upozorila na mogućnost novih napada na indonezijskom otoku Baliju, nakon samoubilačkih atentata u subotu u kojima su poginule 22 osobe.

Dok stotine australskih turista odlaze s tog otoka, Canberra ponovno poziva na oprez i upozorava na mogućnost novih napada u Indoneziji, napose u Seminyaku, okrugu koji graniči s Kutom.

"Mogućnost novih napada ne može se isključiti. Glasila su izvijestila o novim terorističkim prijetnjama i o anonimnim dojavama", priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova, uz napomenu da informacije nisu potvrđene.

Od 5.000 do 7.000 Australaca boravilo je na Baliju u vrijeme samoubilačkih napada u subotu u kojima su prema najnovijim podacima poginule 22 osobe, među kojima najmanje dva Australca.

Australski ministar vanjskih poslova Alexander Downer rekao je da se traga za dvojicom Malezijaca, Azaharijem Husinom i Noordinom Mohammadom Topom "koje se sumnjiči da su organizatori takvih napada".

Ovu dvojicu, koji su, kako se čini, važni članovi islamističke mreže Jamaah Islamiyah, sumnjiči se i za upletenost u atentate na Baliju u listopadu 2002. u kojima su smrtno stradale 202 osobe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙