FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karibi: Tropska oluja Beta osnažila do razine uragana

PUERTO CABEZAS, 29. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Tropska oluja Betaojačala je do razine uragana nakon što je poharala maleni kolumbijskiotok Providenciju u Karipskom moru, objavio je centar za uragane uameričkom Miamiju.
PUERTO CABEZAS, 29. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Tropska oluja Beta ojačala je do razine uragana nakon što je poharala maleni kolumbijski otok Providenciju u Karipskom moru, objavio je centar za uragane u američkom Miamiju.

Beta, posljednja u nizu snažnih oluja u karipskom području u rekordnoj sezoni uragana, polako se približava obalama Srednje Amerike, uz vjetrove brzine do 120 km na sat. Centar za uragane objavio je da je oluja prešla u prvu kategoriju uragana, te da bi mogla dodatno ojačati u sljedeća 24 sata.

Vlasti u Nikaragui i Hondurasu evakuirale su dio stanovnika u obalnim područjima koja bi mogla biti najugroženija uraganom.

Na Providenciji, otoku koji je uz susjedni San Andres bio skrovište slavnog gusara Henryja Morgana u 17. stoljeću, snažni vjetrovi skidali su krovove s kuća, ali zasad nema izvješća o mogućim žrtvama uragana Bete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙