FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koštuničino stajalište za Vijeće sigurnosti: Kosovo sastavni dio Srbije

BEOGRAD,22. listopada 2005.(Hina) - Srbijanski premijer VojislavKoštunica u subotu je, prije odlaska na sjednicu Vijeća sigurnostiUN-a u New Yorku, izjavio kako će zastupati stajalište da je Kosovosastavni dio Srbije.
BEOGRAD,22. listopada 2005.(Hina) - Srbijanski premijer Vojislav Koštunica u subotu je, prije odlaska na sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a u New Yorku, izjavio kako će zastupati stajalište da je Kosovo sastavni dio Srbije.

"Kosovo i Metohija su sastavni dio Srbije; to je tako bilo i tako mora i ostati", navodi se u Koštuničinoj izjavi dostavljenoj medijima.

Srbija kao demokratska država, navodi se, ima puno povjerenje u Vijeće sigurnosti da svojim autoritetom jamči poštivanje međunarodnog prava, prije svega nepovredivost najvažnijeg principa očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta i nepromjenjivost međunarodno priznatih granica zemlje.

"Nezamisliv je presedan i predstavljala bi pravno nasilje nad međunarodnim pravom, svaka vrsta nametanja rješenja i otimanje dijela našeg teritorija. Potpuno je sigurno da Srbija nikad ne bi priznala to nasilje", kaže se u izjavi.

"Mi smo, kao i uvijek dosad, spremni za kompromisno rješenje. To znači da se pitanje Kosmeta riješi na način kao što su slična pitanja rješavana u europskim demokratskim državama: autonomijom za pokrajinu unutar naše države", zaključuje se u izjavi srbijanskog premijera.

Premijer Koštunica predvodi izaslanstvo koje će u ponedjeljak sudjelovati na sjednici Vijeća sigurnosti o izvješću koje je o Kosovu nedavno podnio specijalni izaslanik UN-a Kai Aide.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙