FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virus ptičje gripe možda već u Italiji

RIM, 25. listopada 2005. (Hina/AR) - Virus ptičje gripe možda je većstigao u Italiju ali za sada nije opasan za ljude, izjavio je u utorakznanstvenik sa sveučilišta u Bologni Mauro Delogu, koji je dodao danije dokazano da bi virus s divlje ptice mogao zaraziti čovjeka testoga nema razloga za paniku.
RIM, 25. listopada 2005. (Hina/AR) - Virus ptičje gripe možda je već stigao u Italiju ali za sada nije opasan za ljude, izjavio je u utorak znanstvenik sa sveučilišta u Bologni Mauro Delogu, koji je dodao da nije dokazano da bi virus s divlje ptice mogao zaraziti čovjeka te stoga nema razloga za paniku.

Analiza na osam pilića uginulih u nedjelju ujutro u blizini Agrigenta na Siciliji pokazala je negativan rezultat. Institut za zaštitu hrane u Palermu objavio je u utorak da ti pilići nisu uginuli od virusa ptičje gripe.

Direktor te ustanove Santo Caracappa je izjavio da ptičja gripa nije stiga u Italiju, "premda nije isključeno da bi mogla stići narednih tjedana".

Negativni rezultat na virus ptičje gripe pokazala je i analiza na uginuloj čaplji, također na Siciliji.

Talijansko Ministarstvo zdravlja odredilo je provedbu kontrole na cijelom talijanskom teritoriju, posebice u staništima divljih ptica, a inspektori su dobili ovlasti da u slučaju potrebe uvedu karantenu. Ministarstvo zdravlja je donijelo i plan mjera za slučaj pandemije gripe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙