FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumunjska: ptičja gripa otkrivena u delti Dunava

BUKUREŠT, 7. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Rumunjska je u petakotkrila prvi slučaj ptičje gripe na domaćoj peradi u delti Dunava,objavio je ministar poljoprivrede Gheorghe Flutur.
BUKUREŠT, 7. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Rumunjska je u petak otkrila prvi slučaj ptičje gripe na domaćoj peradi u delti Dunava, objavio je ministar poljoprivrede Gheorghe Flutur.

"Danas smo otkrili tri slučaja peradi pozitivne na testiranju na ptičju gripu u selu Cemurlia de Jos u delti Dunava", rekao je Flutur.

Nije htio komentirati je li riječ o smrtonosnome soju virusa H5N1, ali je zatražio uvođenje zabrane lova u delti Dunava kako bi se spriječilo širenje ptičje gripe pticama selicama koje stižu iz Azije.

Prema Fluturovim riječima, vlasti svakodnevno motre ptice selice koje su počele stizati iz Rusije, a u Sibiru ima ptičje gripe.

Vlada će, prema Fluturovim riječima, uvesti totalnu zabranu lova u delti Dunava do kraja godine, a u drugim, istočnim dijelovima zemlje zabrana će se odnositi samo na lov na ptice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙