FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvanaest indijskih policajaca ubijeno u podmetnutoj eksploziji

NEW DELHI, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Dvanaest indijskihpolicajaca je ubijeno, a dvadeset ih je ranjeno u subotu u podmetnutojeksploziji u indijskoj saveznoj državi Jharkhand, na sjeveroistokuzemlje, doznaje se od policijskog izvora.
NEW DELHI, 8. listopada 2005. (Hina/AFP) - Dvanaest indijskih policajaca je ubijeno, a dvadeset ih je ranjeno u subotu u podmetnutoj eksploziji u indijskoj saveznoj državi Jharkhand, na sjeveroistoku zemlje, doznaje se od policijskog izvora.

"Dvanaest policajaca je ubijeno" u toj eksploziji koja se pripisuje maoističkim pobunjenicima, izjavio je za AFP Kauleshwar Paswan, zamjenik šefa policije u okrugu Chatra gdje se eksplozija i dogodila.

Policajci su prema dojavi došli u kuću pobunjenika za kojeg se sumnjalo da skriva veću svotu novca. "Eksplozija se dogodila u času kada su otvorili paket u kojemu je, kako su mislili, bio novac", rekao je Kauleshwar Paswan.

Maoistički pobunjenici, dio kojih surađuje s militantima u Nepalu, aktivni su u najmanje pet od 29 indijskih država i imaju uporišta u državama Bihar, Jharkhand i Chhattisgarh.

Od 1960-ih u napadima militanata ubijeno je više tisuća ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙