FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: osnovane dvije hrvatsko-finske tvrtke

ŠIBENIK, 27. listopada 2005. (Hina) - Nautički centar Primošten (NCP),kao koncesionar na prostoru Remontnog brodogradilišta Šibenik, ifinska tvrtka "Marinetek Finland", najveći europski proizvođač opremeza marine, potpisali su danas ugovor o osnivanju dviju zajedničkihtvrtki - "Marinetek NCP "d.o.o za proizvodnju plutajućih betonskihpontona i "Marinetek marina sistemi" d.o o. za zastupanje , prodaju iinženjering.
ŠIBENIK, 27. listopada 2005. (Hina) - Nautički centar Primošten (NCP), kao koncesionar na prostoru Remontnog brodogradilišta Šibenik, i finska tvrtka "Marinetek Finland", najveći europski proizvođač opreme za marine, potpisali su danas ugovor o osnivanju dviju zajedničkih tvrtki - "Marinetek NCP "d.o.o za proizvodnju plutajućih betonskih pontona i "Marinetek marina sistemi" d.o o. za zastupanje , prodaju i inženjering.

Ugovore su potpisali Goran Prgin, vlasnik NCP-a, Ilkka Seppala, vlasnik tvrtke "Martinek Finland" sa sjedištem u Helsinkiju i Željko Jerat, vlasnik tvrtke "Arta" d. d. koja je dosad u Hrvatskoj bila jedini distributer tog finskog proizvođača.

Prema sklopljenom ugovoru, u novoosnovanoj tvrtki na prostoru Remontnog brodogradilišta u idućoj bi godini, po licenci finskog proizvođača, trebalo biti proizvedeno pontona i opreme za marine u vrijednosti od pola milijuna eura, a već u idućoj godini, kazao je Prgin, planira se udvostručenje proizvodnje.

U pogonu će biti zaposleno petnaestak radnika, koristit će se u cijelosti domaća sirovina, a dovršenje prvog plutajućeg betonskog pontona planira se u siječnju iduće godine.

Pontoni i ostala oprema za marine bit će u početku namijenjeni prije svega stranom tržištu, s obzirom da "Marinetek Finland" svoje proizvode izvozi u 25 zemalja, a domaćim nautičkim centrima bit će, kako je kazao Željko Jerat, ponuđeno opremanje marina "po sistemu ključ u ruke".

"Ovdje smo u stanju proizvesti najveći plutajući ponton u Europi", kazao je Jerat.

Ilkka Seppala ocijenio je da na području Hrvatske, Grčke, Turske i Italije postoje veliki potencijali za izgradnju marina, te kako je uvjeren da će na tom prostoru imati jako tržište za plasman svojih proizvoda.

Goran Prgin je istaknuo kako potpisivanjem ugovora s Fincima znači i početak ostvarenja planova NCP-a o dovođenju stranih tvrtki na područje Remontnog brodogradilišta.

Najavio je da će tijekom idućeg mjeseca biti potpisan ugovor s jednim norveškim brodogradilištem o proizvodnji krstaša dužine 30 do 40 metara.

(Hina) xzpod yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙