FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: otvorena podružnica austrijske tvrtke "Kapsch CarrierCom"

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Austrijska tvrtka "Kapsch CarrierCom",specijalizirana za izradbu rješenja u komunikacijskim tehnologijama,otvorila je danas u Zagrebu svoju podružnicu, iz koje će osimhrvatskoga pokrivati i jugoistočno europsko tržište.
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Austrijska tvrtka "Kapsch CarrierCom", specijalizirana za izradbu rješenja u komunikacijskim tehnologijama, otvorila je danas u Zagrebu svoju podružnicu, iz koje će osim hrvatskoga pokrivati i jugoistočno europsko tržište.

Sama tvrtka i novi hrvatski ured predstavljeni su večeras u Zagrebu, pri čemu je član Uprave "Kapsch Carrier Com" Thomas Schop najavio da u Zagrebu kane otvoriti i vlastiti razvojni odjel i, kako je rekao, u tome već surađuju sa zagrebačkim Sveučilištem. Suradnju planiraju i s drugim sličnim ustanovama, što će, uz nova rješenja, pridonijeti i zapošljavanju stručnjaka u Hrvatskoj. Trenutačno ih u zagrebačkom uredu zapošljavaju 10-ak.

Tvrtka "Kapsch" razvija rješenja za operatere fiksnih i mobilnih mreža te mreža podataka, a bavi se i uslugama analize, savjetovanja, dizajniranja, postavljanja, uvježbavanja i održavanja mreža.

U Hrvatskoj djeluje od kraja 80-ih na području analogne bežične telefonije, a zadnjih godina njihove proizvode i usluge kupuju telekomunikacijska tvrtka VIPnet i Hrvatske željeznice. Očekuju da će preko zagrebačkog ureda, kako se čulo, proširiti poslovanje u Hrvatskoj i regiji, posebno u digitalnoj bežičnoj telefoniji.

Osim u Austriji (sjedište u Beču) i Hrvatskoj tvrtka "Kapsch CarrierCom" urede je već otvorila u Madžarskoj, Češkoj i Slovačkoj. Ukupno zapošljavaju 550 djelatnika, a u prosjeku ostvaruju oko 125 milijuna eura prihoda na godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙