FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi dionički fond Erste Investa, Erste Adriatic Equity

ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) -
ZAGREB, 13. listopada 2005. (Hina) -

Društvo za upravljanje investicijskim fondovima Erste Invest osnovalo je novi, četvrti otvoreni investicijski fond, dionički fond Erste Adriatic Equity, koji je s radom započeo sredinom ovog tjedna, izvijestili su danas iz Erste Investa.

Erste Adriatic Equity je denominiran u euru, minimalna uplata u fond iznosi 400 kuna, a povodom početka rada fonda sve uplate fond oslobođene su plaćanja ulazne naknade do kraja 2005.

Većinu prikupljenih sredstava, kažu u Erste Investu, fond će ulagati u dionice najkvalitetnijih hrvatskih tvrtki kao što su Pliva, Podravka, Ericsson Nikola Tesla, Adris i sl., a uz domaće, do 10 posto imovine Erste Adriatic Equity će ulagati i u dionice izdavatelja kojima se trguje na tržištima Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore te Makedonije.

U Erste Investu naglašavaju kako je osnivanje dioničkog fonda u ovom trenutku odraz njihovih očekivanja daljnjeg rasta i razvoja hrvatskog tržišta kapitala.

"Obzirom na otvaranje pregovora s Europskom unijom smatramo kako će hrvatsko tržište biti znatno zanimljivije stranim ulagačima, što bi trebalo rezultirati rastom cijena dionica domaćih izdavatelja", navode se u priopćenju riječi predsjednika Uprave Erste investa Josipa Glavaša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙