FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Samoodređenje" protiv pregovora s Beogradom

PRIŠTINA,27.listopada 2005.(Hina) - Predsjednik pokreta"Samoodređenje" Albin Kurti, koji je bio jedan od vođa studentskogpokreta iz devedesetih godina i poznati politički zatvorenik, izjavioje u četvrtak da je taj pokret protiv pregovora s Beogradom o statusuKosova.
PRIŠTINA,27.listopada 2005.(Hina) - Predsjednik pokreta "Samoodređenje" Albin Kurti, koji je bio jedan od vođa studentskog pokreta iz devedesetih godina i poznati politički zatvorenik, izjavio je u četvrtak da je taj pokret protiv pregovora s Beogradom o statusu Kosova.

Pregovori bi mogli voditi popuštanju u zahtjevima, kompromisu i vraćanju Kosova pod vlast Srbije, izjavio je Kurti u intervjuu za politički tjednik "Glas juga" na srpskom jeziku.

"Čak i Crnogorci koji su zajedno sa Srbima ratovali u

Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu ne žele više ostati s

njima! A i oni nas pritišću, tjeraju nas u pregovore i kompromis! Kompromis nije ništa drugo nego uspostava nove ovisnosti o Srbima", kazao je Albin Kurti.

"Osim što imamo Srbiju za vratom, imamo i UNMIK nad glavom. U

tim okolnostima nemogući su bilo kakvi pregovori s Beogradom. Mi

želimo samostalno odlučiti o svojoj budućnosti i zato želimo

samoodređenje", rekao je Kurti.

Pokret "Samoodređenje" postaje sve masovniji, u mnogim kosovskim općinama ima svoje ogranke i sve češće organizira manifestacije protiv pregovora sa Srbijom o budućnosti Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙