FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nesuglasice State Departmenta i Bijele kuće o Hamasu

WASHINGTON, 26. listopada 2005. (Hina/AFP) - Nesuglasice između Bijelekuće i State Departmenta o političkoj ulozi palestinskog oružanogpokreta Hamas izbile su u srijedu, nakon napada u kojemu je pet osobasmrtno stradalo a tridesetak ih je ranjeno u Izraelu.
WASHINGTON, 26. listopada 2005. (Hina/AFP) - Nesuglasice između Bijele kuće i State Departmenta o političkoj ulozi palestinskog oružanog pokreta Hamas izbile su u srijedu, nakon napada u kojemu je pet osoba smrtno stradalo a tridesetak ih je ranjeno u Izraelu.

Dok je glasnogovornik američkog predsjedništva izjavio da Palestinska samouprava mora razoružati Hamas, ako ovaj želi odigrati političku ulogu, glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova istaknuo je da se radi o palestinskoj odluci.

"Palestinska samouprava mora jasno pokazati Hamasu da za njega neće biti uloge u političkom procesu dok god sudjeluje u oružanim aktivnostima", izjavio je glasnogovornik Bijele Kuće Scott McClellan novinarima.

"Palestinci moraju sami riješiti proturječnosti s kojima su suočeni", izjavio je sa svoje strane glasnogovornik State departmenta Sean McCormack.

"Odluke o palestinskom političkom procesu, o njegovu razvoju, moraju donijeti Palestinci", dodao je.

Prošloga tjedna nakon posjeta Washingtonu palestinski vođa Mahmud Abas mislio je da Amerikanci više ne oklijevaju u pogledu mogućnosti da Hamas sudjeluje na parlamentarnim izborima u siječnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙