FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: Ministar unutarnjih poslova Jalali podnio ostavku

KABUL , 27. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Jedan od najuglednijihčlanova kabineta afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija, ministarunutarnjih poslova Ali Ahmnad Jalali podnio je u utorak ostavku, nakončestih napisa u medijima o njegovu neslaganju s Karzaijem u pogleduimenovanja stranačkih čelnika na lokalnoj razini.
KABUL , 27. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Jedan od najuglednijih članova kabineta afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija, ministar unutarnjih poslova Ali Ahmnad Jalali podnio je u utorak ostavku, nakon čestih napisa u medijima o njegovu neslaganju s Karzaijem u pogledu imenovanja stranačkih čelnika na lokalnoj razini.

Jalali je ostavku najavio u intervjuu afganistanskoj privatnoj televiziji Tolo. "Ne namjeravam više obnašati dužnost ministra unutarnjih poslova. Jedan od glavnih razloga takvoj odluci je želja za nastavkom moje akademske i znanstvene karijere", rekao je.

Jalalijev odlazak promatrači ocjenjuju udarcem naporima međunarodne zajednice predvođene SAD-om kada je riječ o poticanju stvaranja moderne tehnokratske uprave u Afganistanu nakon više od 25 godina rata i međustranačkog nasilja.

Jalali ima zapadnjačko obrazovanje, bivši je vojnik i novinar. U Afganistan se vratio 2002. nakon nekoliko desetljeća provedenih u egzilu u SAD-u, gdje je bio šef redakcije Glasa Amerike na afganistanskom jeziku.

Jalali se otvoreno žalio da neki vladini dužnosnici sudjeluju u masovnoj trgovini narkoticima u zemlji, što analitičari smatraju najvećom preprekom za dugoročnu sigurnost zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙