FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipatski ministar o Siriji i Libanonu

MOSKVA, 19. listopada 2005. (Hina/AP) - Egipatski ministar vanjskihposlova Ahmed Abul Gheit u srijedu je izjavio kako se ne bi smjelodopustiti da Sirija i Libanon postanu nova krizna žarišta na Bliskomistoku, prenosi agencija Itar-Tass.
MOSKVA, 19. listopada 2005. (Hina/AP) - Egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Abul Gheit u srijedu je izjavio kako se ne bi smjelo dopustiti da Sirija i Libanon postanu nova krizna žarišta na Bliskom istoku, prenosi agencija Itar-Tass.

"Situacija u Iraku i na palestinskim teritorijima je teška, a nama su ondje potrebni mir, stabilnost i prostor za razvoj", ocijenio je.

Tijekom sastanka s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim i ostalim dužnosnicima u ruskome glavnom gradu, među ostalim se očekuje rasprava o bliskoistočnom mirovnom procesu, situaciji u Iraku te perspektivama za eventualne UN-ove sankcije protiv Sirije, dugogodišnjeg saveznika Rusije.

UN bi do idućeg utorka trebao podnijeti izvješće o ubojstvu bivšeg libanonskog premijera Rafika Haririja, za koje mnogi Libanonci krive Sirijce. Sirija opovrgava bilo kakvu ulogu u tome, no UN-ovi istražitelji ustanovili su da bi četiri prosirijski orijentirana libanonska generala mogla biti povezana s ubojstvom. SAD i saveznici također optužuju Damask da ne čini dovoljno kako bi spriječio domaće militante da se bore u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙