FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Početkom studenog dražbe za dionice 61 društva

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Početkom studenog dražbe zadionice 61 društva
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Početkom studenog dražbe za dionice 61 društva

HINA - Financijski servis

Nakon tri mjeseca stanke, početkom studenog na Zagrebačkoj i Varaždinskoj burzi održat će se tri javne dražbe za prodaju dionica i udjela iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), na kojima će biti ponuđene dionice čak 61 društva.

Prema danas objavljenom pozivu, prva će se dražba održati 2. i 4. studenog na Varaždinskoj burzi, a na njoj će se ponuditi udjeli u 45 društava, koji se prodaju kako bi se namirili kapitalni izdaci ministarstava mora, turizma, prometa i razvitka te pravosuđa.

Prvog dana te dražbe na prodaju će biti ponuđena 23 vlasnička udjela, među kojima je najveći 44,06 postotni udio u zagrebačkoj tvrtki Astra poslovni inženjering, ukupne nominalne vrijednosti nešto veće od 541 tisuće kuna.

Tog će se dana prodavati i 18,58 posto dionica tvrtke Dea Kolor iz Budinšćine, 18,47 posto dionica daruvarskog Dalit Corp-.a, kao i 15,64 posto dionica osječke Autoreparature, dok je preostalih 19 udjela uglavnom manje od 3 posto.

Na drugom dijelu dražbe bit će ponuđene dionice 22 društva, a jedini paketi veći od 5 posto su 23,65 postotni udio u Motelu Plitvice u Lučkom te 7,36 posto dionica zagrebačkog Tehnocentra.

Na Zagrebačkoj će se burzi prva dražba (za gotovinu) održati 3. studenog, kada će na prodaju biti ponuđeno 14 manjinskih udjela. Najveći među njim su 13,81 postotni vlasnički udio i Slavonijatekstilu iz Osijeka, 10,81 postotni udio u tvrtki Vis, te 7,0 posto dionica zagrebačkog Imesa.

Na elektroničkoj dražbi iste burze, koja će se održati 10. studenog, pak, prodavat će se dionice splitskog Brodomerkura te pazinskog Kamena, a riječ je o udjelima manjima od 1 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙