FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BBC ukida radijske servise na hrvatskom i još devet jezika

LONDON, 25. listopada 2005. (Hina/Reuters) - BBC World Service ukidaradijske servise na deset jezika, među kojima i hrvatskom, i pokrećeteleviziju na arapskom, objavio je u utorak direktor tog BBC-jevaodjela Nigel Chapman.
LONDON, 25. listopada 2005. (Hina/Reuters) - BBC World Service ukida radijske servise na deset jezika, među kojima i hrvatskom, i pokreće televiziju na arapskom, objavio je u utorak direktor tog BBC-jeva odjela Nigel Chapman.

Osim hrvatskog, do 2006. ukidaju se radijski servisi BBC-a na bugarskom, češkom, grčkom, mađarskom, kazaškom, poljskom, slovačkom, slovenskom i tajlandskom, rekao je.

"Mnogi europski servisi koji se ukidaju imaju svoje korijene u Drugom svjetskom ratu i publici su služili tijekom hladnoratovskih godina", rekao je Chapman. "No, Europa se od početka devedesetih temeljito promijenila. Sada su te zemlje članice Europske unije ili će to biti uskoro", dodao je.

BBC također pokreće televizijski servis na arapskom, koji će konkurirati arapskom televizijskom kanalu al-Jazeera, koji je osnovan 1996. nakon propasti BBC Arabica, ranijeg projekta World Servicea i saudijske kompanije Orbit.

Novi kanal osniva se na zahtjev britanskog Foreign Officea, koji financira World Service izravnom dotacijom koja za 2005.-2006. iznosi 239 milijuna funti. Trebao bi zaživjeti 2007., a u početku će emitirati 12 sati dnevno.

Novi investicijski plan BBC-a, koji će također uključivati povećana izdavanja za nove medije i FM radio, stajat će do 2008. godine 30 milijuna funti.

"Navedene promjene predstavljaju najveću transformaciju BBC World Servicea dosad - i jednu od najdalekosežnijih - otkako je BBC počeo s međunarodnim emitiranjem programa prije više od 70 godina", rekao je Chapman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙