FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Hrvatska provjerava sve informacije o lokaciji Ante Gotovine

ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska provjerava sve informacijekoje dobiva u vezi s mogućim lokacijama na kojima bi se odbjegli haškioptuženik Ante Gotovina mogao nalaziti, uključujući i navode da semožda krije u nekom od samostana u Hrvatskoj, rekao je predsjednikvlade Ivo Sanader u razgovoru za BBC istaknuvši i da dijelinezadovoljstvo glavne tužiteljice suda u Haagu Carle del Pontečinjenicom da general Gotovina nije u Haagu.
ZAGREB, 7. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska provjerava sve informacije koje dobiva u vezi s mogućim lokacijama na kojima bi se odbjegli haški optuženik Ante Gotovina mogao nalaziti, uključujući i navode da se možda krije u nekom od samostana u Hrvatskoj, rekao je predsjednik vlade Ivo Sanader u razgovoru za BBC istaknuvši i da dijeli nezadovoljstvo glavne tužiteljice suda u Haagu Carle del Ponte činjenicom da general Gotovina nije u Haagu.

Sanader je BBC-u rekao da ne vjeruje u autentičnost navodne izjave Gotovinina odvjetnika o njegovoj spremnosti na suđenje u Hrvatskoj te da je general Gotovina haški optuženik te mu taj sud mora i suditi, prenosi BBC.

Na pitanje koliko hrvatskih građana podupire Gotovinu, Sanader kaže kako smatra da je taj postotak vrlo mali. "2004. godine dobili smo deset optužnica Haškog suda i svi su oni u Haagu. Budući da vlada u potpunosti surađuje, osmorica su puštena na slobodu do početka suđenja. Većinom su to generali, istog statusa kao i Gotovina. On nije izuzetak, i trebao bi se ponašati kao svi drugi, jer se radi o vladavini prava. To nije samo međunarodno pitanje, već naše domaće pitanje, pitanje vladavine prava", ocijenio je Sanader za BBC.

Sanader je u razgovoru odbacio i tvrdnje kako je prelaskom iz oporbe na vlast promijenio mišljenje kad je riječ o izručenju Gotovine Haagu. "Nisam promijenio mišljenje. Smatrao sam i tada i danas da svatko tko je optužen treba izići pred sud", kaže premijer Sanader.

Glede datuma ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Ivo Sanader je rekao smatra da bi ulazak 2009. bio izvrsna vijest, ali da ne troši vrijeme na takva razmišljanja, navodi BBC.

"Svi naši napori trebali bi biti usredotočeni na proces pregovaranja, a tada ćemo vidjeti. Bilo bi sjajno kad bi Hrvatska mogla sudjelovati u izborima za Europski parlament 2009. kao zemlja članica. Nadajmo se tome", zaključio je Sanader u razgovoru za BBC.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙