FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mjuzikl "Jalta, Jalta" 23. listopada ponovno u Zagrebu

RIJEKA, 20. listopada 2005. (Hina) - Deset dana otkako su predsjednicisrednjoeuropskih država, sudionici "Croatian summita 2005", uzagrebačkom HNK uživali u mjuziklu "Jalta, Jalta" u izvedbi riječkogaHNK "Ivana pl. Zajca", taj će ansambl ponovno 23. listopada gostovatiu glavnom hrvatskom gradu, priopćeno je danas iz riječkoga HNK.
RIJEKA, 20. listopada 2005. (Hina) - Deset dana otkako su predsjednici srednjoeuropskih država, sudionici "Croatian summita 2005", u zagrebačkom HNK uživali u mjuziklu "Jalta, Jalta" u izvedbi riječkoga HNK "Ivana pl. Zajca", taj će ansambl ponovno 23. listopada gostovati u glavnom hrvatskom gradu, priopćeno je danas iz riječkoga HNK.

"Jalta, Jalta" Milana Grgića i Alfija Kabilja, najizvođeniji hrvatski mjuzikl, duhovito se poigrava temom podjele svijeta 1945. i glasovitom konferencijom na Jalti. Poruka predstave sadržana je u završnom napjevu: "Neka cijeli ovaj svijet postane zelena livada", koji govori o uvijek aktualnoj, humanoj, općeljudskoj čežnji za mirom.

Mjuzikl je u riječkom kazalištu praizveden 3. veljače 2005. i postigao je golem uspjeh i u publike, i u kritičara. Dirigent je Alan Bjelinski, a redatelj Boyko Bogdanov.

Hrvatska drama riječkoga HNK "Ivana pl. Zajca" izvest će navečer 22. listopada u sklopu "Gavellinih večeri" u Zagrebu komediju "Galeb" A. P. Čehova.

Tom dramom u režiji Jagoša Markovića, Neva Rošić, prvakinja hrvatskoga glumišta, ulogom Irine Nikolajevne Arkadine, obilježava 50. obljetnicu umjetničkog rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙