FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera multimedijalnog performansa "Majka i dijete"

ZAGREB, 23. listopada 2005. (Hina) - Multimedijalni performans "Majka idijete" //iz Crtačeva Dnevnika// večeras je premijerno izveden uZagrebačkom kazalištu lutaka.
ZAGREB, 23. listopada 2005. (Hina) - Multimedijalni performans "Majka i dijete" //iz Crtačeva Dnevnika// večeras je premijerno izveden u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Performans "Majka i dijete" je suigra plesa, glazbe, poezije i slike koji posreduju intimnu priču o odnosu majke i djeteta.

Emotivna i društvena složenost materinstva održava se u slojevitosti izvedbenog procesa, u kojem se različitim medijima i modusima "posreduje" priča.

Predstava je proizašla iz ciklusa crteža "Crtačev dnevnik" akademskog kipara i slikara Ivana Branka Imrovića, čija se djela kao projekcije prepliću s tijelima u pokretu.

Autori performansa su Ivan Branko Imrović i plesna solistica i koreografkinja Jasminku Neufeld-Imrović, a pjesama je napisala književnica Silvija Šesto-Stipaničić.

Plešu Jasminka Neufeld-Imrović (majka) i Vanesa Imrović (dijete).

Scenograf performansa je Ivan Branko Imrović, zvuk je izabrao Josip Matić, a autor videozapisa je Silvije Magdić.

Kostimografi su Milena Jurmić i Jasminka Premerl.

Perfomans "Majka i dijete" svojevrsni je nastavak projekta obitelji Imrović, koji su u rujnu ove godine izveli u galeriji "Vladimir Filakovac".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙