FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maroko traži od EU-a da se pozabavi migrantima iz Alžira

RABAT, 7. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija morainzistirati na tome da Alžir onemogući prelazak ilegalnih afričkihmigranata u Maroko na putu u Europu, prenosi u petak list L'Economisteriječi jednoga visokog marokanskoga diplomata.
RABAT, 7. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija mora inzistirati na tome da Alžir onemogući prelazak ilegalnih afričkih migranata u Maroko na putu u Europu, prenosi u petak list L'Economiste riječi jednoga visokog marokanskoga diplomata.

Maroko je postao odredište migranata i više nije samo tranzitna zemlja, rekao je Menouar Alem, veleposlanik Maroka u Europskoj uniji.

Stotine Afrikanaca zadnjih su tjedana nahrupile u španjolske enklave Ceutu i Melillu, jedini teritorij EU-a lociran u Africi. Madrid i Rabat reagirali su slanjem vojnika na granicu.

"Ako EU nastavi ignorirati podrijetlo afričkih ekspatrira i, osobito, tranzitnu zemlju, a to je Alžir, onda se problem imigracije neće riješiti", rekao je Alem i dodao da osamdeset posto potencijalnih imigranata dolazi iz subsaharske Afrike.

Najmanje je jedanaest osoba iz subsaharske Afrike poginulo u zadnjih tjedan dana pri pokušaju nasilnoga ulaska u španjolske enklave u potrazi za boljim životom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙