FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvo uhićenje u Libanonu nakon Mehlisova izvješća

BEJRUT, 23. listopada 2005. (Hina/AFP) - Jedan libanonski sunitskifundamentalist koji je nazvao broj mobilnog telefona libanonskogpredsjednika Emila Lahouda nekoliko minuta prije eksplozije u kojoj jepoginuo libanonski ministar Rafic Hariri, uhićen je u subotu, javilaje u nedjelju jedna lokalna televizijska mreža.
BEJRUT, 23. listopada 2005. (Hina/AFP) - Jedan libanonski sunitski fundamentalist koji je nazvao broj mobilnog telefona libanonskog predsjednika Emila Lahouda nekoliko minuta prije eksplozije u kojoj je poginuo libanonski ministar Rafic Hariri, uhićen je u subotu, javila je u nedjelju jedna lokalna televizijska mreža.

Mahmud Abdel-Al, kojeg se navodi u izvješću istražnog povjerenstva UN-a o ubojstvu Rafica Haririja 14. veljače i koji je član Društva islamskog blagostanja Al-Ahbache, uhićen je po nalogu libanonskog pravosuđa, dodaje se.

Mahmud Abdel-Al brat je osumnjičenog Ahamda Abdel-Ala, istaknutoga člana Al-Ahbache, "libanonske skupine koja ima jake povijesne veze sa sirijskim vlastima", stoji u izvješću UN-ova povjerenstva.

Prema izvješću UN-a Mahmud Abdel-Al je sa svog telefona 14. veljače u 12,47 nekoliko minuta prije eksplozije nazvao broj mobilnog telefona predsjednika Lahouda, a u 12,49 mobilni telefon Raymonda Azara, koji je tada bio šef libanonske obavještajne vojne službe, koji je u zatvoru dva mjeseca.

Ured za odnose s javnošću predsjednika Lahouda opovrgnuo je u petak da je predsjednik primio poziv sumnjive osobe nekoliko minuta prije Haririjeva ubojstva.

Poslije je ipak rečeno da je "zabilježen poziv na jedan od mobilnih telefona predsjedništva republike, ali taj razgovor nije obavljen s predsjednikom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙