FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iskopali tunel i pobjegli iz najzloglasnijeg guatemalskog zatvora

GUATEMALA CITY, 23. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Devetnaestorozatvorenika, među kojima ima ubojica i otmičara osuđenih na50-godišnje kazne, pobjegli su u subotu iz najzloglasnijegguatemalskog zatvora kroz iskopani tunel, objavile su vlasti.
GUATEMALA CITY, 23. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Devetnaestoro zatvorenika, među kojima ima ubojica i otmičara osuđenih na 50-godišnje kazne, pobjegli su u subotu iz najzloglasnijeg guatemalskog zatvora kroz iskopani tunel, objavile su vlasti.

Ministar unutarnjih poslova Carlos Vielmann izjavio je da su sve granične postaje obaviještene o bijegu iz zatvora u gradu Escuintla te da su u stanju pripravnosti.

Iz istog je zatvora u lipnju 2001. pobjeglo 70-ak osuđenika za vrijeme oružanog obračuna u kojemu su trojica zatvorenika ubijena.

Bivša vojna utvrda, među zatvorenicima poznata po nazivu "Rupa" ili "Mali pakao", zloglasna je zbog uvjeta koji u njoj vladaju. Naime, vlažne ćelije od 25 četvornih metara dijeli i više od 40 zatvorenika, od kojih mnogi spavaju na golim podovima.

Većina zatvorenika članovi su nasilničkih uličnih bandi. U obračunu bandi od kolovoza ove godine u Guatemali je ubijeno najmanje 50 osoba, uključujući i 18 likvidiranih u zatvoru u gradu Escuintla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙