FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadranka Kosor potpisala ugovor s trima braniteljskim zadrugama

ZAGREB 24. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaJadranka Kosor potpisala je danas ugovor o novčanoj potporiMinistarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti strima zadrugama hrvatskih branitelja - "Emanuel" iz Zagreba, "Voćar"iz Čajkovaca i "Orlovača" iz Kijeva.
ZAGREB 24. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor potpisala je danas ugovor o novčanoj potpori Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s trima zadrugama hrvatskih branitelja - "Emanuel" iz Zagreba, "Voćar" iz Čajkovaca i "Orlovača" iz Kijeva.

Potporu od 150.000 kuna dobila je zadruga "Emanuel", u kojoj šestorica hrvatskih branitelja trenutačno proizvode med i pčelarske proizvode, a namjeravaju pokrenuti i proizvodnju gljiva bukovača. Istu svotu dobila su dvanaestorica branitelja iz Čajkovaca, u Slavoniji, koji se bave proizvodom voća, ratarskih proizvoda i stočarstvom, te zadruga "Orlovača" u sklopu koje desetorica razvojačenih branitelja s područja Kijeva, Knina, Drniša i Benkovca rade na uzgoju jelena kopitara i muflona te pokreću još nekoliko proizvodnih projekata.

"Poticanje zadrugarstva kao posebnog oblika poduzetništva pokazalo se najuspješnijom mjerom zapošljavanja branitelja i za nju ima najviše interesa", istaknula je Jadranka Kosor.

Osobito je važno, dodala je, to što se zapošljava mnogo branitelja oboljelih od PTSP-a, a rad se za njih pokazao najboljom terapijom.

Za potporu braniteljskom zadrugarstvu ove je godine iz proračuna osigurano tri milijuna i 350 tisuća kuna. Osim 13 potpisanih ugovora od početka godine, Ministarstvo do kraja godine namjerava potpisati ugovore s još desetak zadruga.

"Izniman interes branitelja za poduzetništvo kroz zadruge pokazuje da razvojačeni branitelji žele raditi i živjeti od svojega rada", istaknula je Jadranka Kosor napominjući da se većina braniteljskih zadruga bavi proizvodnjom i izvozom.

Kroz ukupno šest mjera zapošljavanja branitelja, koje se primjenjuju manje od godinu dana, zaposleno je više od tri tisuće hrvatskih branitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙