FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet Iračana ubijeno u napadima u subotu u Iraku

BAGDAD, 22. listopada 2005. (Hina/AFP) - Pet Iračana, među kojma sutrojica pripadnika sigurnosne službe, ubijeno je u subotu u napadimasjeverno i zapadno od Bagdada, doznaje se od iračkih sigurnosnihizvora.
BAGDAD, 22. listopada 2005. (Hina/AFP) - Pet Iračana, među kojma su trojica pripadnika sigurnosne službe, ubijeno je u subotu u napadima sjeverno i zapadno od Bagdada, doznaje se od iračkih sigurnosnih izvora.

U Falluji (50 kilometara zapadno od Bagdada), u eksploziji naprave koja se aktivirala dok je prolazila ophodnja iračke vojske, ubijen je jedan vojnik, a jedan je ranjen, izjavio je policijski časnik Wassef Hamid.

U Douru, 150 kilometara sjeverno od Bagdada, vojnika koji je bio u automobilu ustrijelili su naoružani ljudi, rekao je pukovnik Sebti Naji al-Douri.

Usto, dvojicu iračkih vozača koji su brzo vozili ustrijelili su Amerikanci i Iračani misleći da su samoubojice koji kane izvesti atentat.

30 kilometara južno od Bagdada eksplodirala je naprava u Madaenu u trenutku kada je prolazila policijska ophodnja i usmrtila jednog policajca, doznaje se od ministarstva unutarnjih poslova.

Američka je vojska u subotu priopćila da su u Iraku ubijena njezina četiri vojnika.

U petak su "dvojica pomorskih pješaka ubijena u vojnoj operaciji u ekploziji naprave kućne izrade" na području Amriyaha, nedaleko do Falluje, priopćila je vojska.

Nešto ranije, vojska je izvijestila da je u petak njezin vojnik poginuo u borbi u gradu Haqlaniyahu, na zapadu Iraka.

U drugom priopćenju vojska je izvijestila da je vojnik koji je u četvrtak bio ranjen u "prijateljskoj" vatri u središtu Bagdada, podlegao ranama.

Ovim žrtvama broj američkih vojnika i civila koji su poginuli u Iraku otkako je u ožujku 2003. počela invazija na tu zemlju popeo se na 1.991, prema podatcima Pentagona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙