FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi napad na Irak: 30 mrtvih i 45 ranjenih

ZAGREB/MOSUL, 11. listopada 2005. (Hina) - Najmanje je trideset osobaubijeno, a 45 je ranjeno u samoubilačkom napadu počinjenom u utorakujutro na tržnici u gradu Tal Afar na sjeverozapadu Iraka, objavio jeizvor sigurnosti, javljaju agencije.
ZAGREB/MOSUL, 11. listopada 2005. (Hina) - Najmanje je trideset osoba ubijeno, a 45 je ranjeno u samoubilačkom napadu počinjenom u utorak ujutro na tržnici u gradu Tal Afar na sjeverozapadu Iraka, objavio je izvor sigurnosti, javljaju agencije.

"Trideset osoba je ubijeno a 45 drugih je ranjeno", izjavio je zapovjednik policije u gradu Tal Afar, 80 kilometara zapadno od Mosula, general Najm Abdullah.

Eksplozija se dogodila u utorak ujutro na vrlo prometnoj tržnici u gradu gdje su početkom rujna američke postrojbe i irački saveznici izveli zajedničku operaciju, prenijela je agencija France presse.

Agencija Associated press piše da Tal Afar leži blizu sirijske granice i da su u tom su području vrlo aktivni sunitski pobunjenici što otežava koalicijskih snagama da uspostave sigurnosti. Upravo u tom gradu je

28. rujna prvi put u Iraku izvela napad žena-samoubojica usmrtivši najmanje šest osoba i ranivši 30.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙