FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: uzročnik salmonele pronađen u tjestenini s tunjevinom

PULA,21. listopada 2005.(Hina) - Izvor zaraze salmonelom na svečanojvečeri, koja je u organizaciji pulske Udruge za zaštitu i promicanjeprava bolesnika održana u pulskom restoranu "Scaletta", bio jedjelatnik kuhinje, a uzročnik je pronađen u tjestenini s tunjevinom,izjavila je danas voditeljica epidemiološke službe Zavoda za javnozdravstvo Istarske županije dr. Vlasta Skopljak.
PULA,21. listopada 2005.(Hina) - Izvor zaraze salmonelom na svečanoj večeri, koja je u organizaciji pulske Udruge za zaštitu i promicanje prava bolesnika održana u pulskom restoranu "Scaletta", bio je djelatnik kuhinje, a uzročnik je pronađen u tjestenini s tunjevinom, izjavila je danas voditeljica epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Vlasta Skopljak.

Dodala je kako se broj oboljelih u međuvremenu popeo na 25 te da je kod šest osoba izolirana salmonela.

Sanitarna inspekcija danas je najavila i sankcije protiv vlasnika tog ugostiteljskog objekta, a restoran će biti zatvoren dok se cijeli slučaj ne razriješi i dok ne budu ispunjeni svi uvjeti za normalan rad. Po riječima sanitarne inspektorice Marije Miljković, izvršit će se dezinfekcija prostorija, a protiv vlasnika objekta podnijet će se i prijava po službenoj dužnosti.

U međuvremenu predsjednica pulske Udruge za zaštitu i promicanje prava bolesnika dr. Branka Butorac na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli zatražila od vlasnika restorana, koji se, kako je rekla, "do danas još nije javio, niti pitao za zdravlje otrovanih gostiju", javnu ispriku u svim medijima.

"Ako to ne učini u roku petnaest dana, razmišljamo o nadoknadi štete sudskim putem dok svakom od 25 oboljelih ostavljamo pravo na individualnu tužbu", kazala je dr. Butorac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙