FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Desetak osoba otrovalo se hranom u pulskom restoranu

PULA,17. listopada 2005.(Hina) - Desetak gostiju svečanog skupa, kojije u četvrtak u restoranu "Scaletta" u Puli organizirala pulska Udrugaza zaštitu i promicanje prava bolesnika, otrovalo se, najvjerojatnijehranom, zbog čega je rad tamošnje kuhinje do daljnjega zabranjen,priopćeno je danas iz Udruge.
PULA,17. listopada 2005.(Hina) - Desetak gostiju svečanog skupa, koji je u četvrtak u restoranu "Scaletta" u Puli organizirala pulska Udruga za zaštitu i promicanje prava bolesnika, otrovalo se, najvjerojatnije hranom, zbog čega je rad tamošnje kuhinje do daljnjega zabranjen, priopćeno je danas iz Udruge.

Dio uzvanika svečane večere, organizirane u povodu dodjele priznanja najzaslužnijim liječnicima i medicinskim sestrama, imao je povišenu temperaturu i probavne smetnje, a jučer je četrnaestogodišnja djevojčica zbog visoke temperature i izraženog gastroenterokolitisa hospitalizirana na zaraznom odjelu pulske Opće bolnice.

Kako su tijekom nadzora nađeni određeni sanitarno-tehnički i higijenski nedostatci, zabranjen je rad kuhinje tog ugostiteljskog objekta sve do otklanjanja nedostataka, odnosno dobivanja analize stolice svih zaposlenih osoba.

Voditeljica epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo dr. Vlasta Skopljak kazala je da nije isključena sumnja na salmonelu. Rekla je kako je u tijeku uzimanje uzoraka stolice oboljelih i djelatnika restorana kao i briseva radnih površina kuhinje restorana.

Udruga za zaštitu i promicanje prava bolesnika izrazila je žaljenje zbog nastale neugodnosti i zamolila sudionike skupa, među kojima su bili i državna tajnica Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Dorica Nikolić te ravnatelj pulske Opće bolnice dr. Lems Jerin, da se, ako imaju povišenu temperaturu i probavne smetnje, jave svom liječniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙