FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kod dviju osoba utvrđena salmonela, za ostale još se čeka nalaz

PULA,19. listopada 2005.(Hina) - Epidemiološka služba Zavoda za javnozdravstvo Istarske županije nakon analize uzoraka stolice dvojeoboljelih, koji su prošloga tjedna na svečanoj večeri pulske Udruge zazaštitu i promicanje prava bolesnika večerali u pulskom restoranu"Scaletta", utvrdila je da je riječ o salmoneli, izjavila jenovinarima voditeljica epidemiološke službe dr. Vlasta Skopljak.
PULA,19. listopada 2005.(Hina) - Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije nakon analize uzoraka stolice dvoje oboljelih, koji su prošloga tjedna na svečanoj večeri pulske Udruge za zaštitu i promicanje prava bolesnika večerali u pulskom restoranu "Scaletta", utvrdila je da je riječ o salmoneli, izjavila je novinarima voditeljica epidemiološke službe dr. Vlasta Skopljak.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo, oboljela je 21 osoba, no za sada na bolničkom je liječenju jedino 14-godišnja djevojčica iz Pule koja je hospitalizirana zbog povišene temperature, mučnine i probavnih smetnji.

Dr. Vlasta Skopljak dodala je kako će rezultati analize ostalih uzoraka, pa tako i uzročnik zaraze biti poznati do konca ovoga tjedna.

Sanitarni inspektor dr. Šani Samardžić istaknuo je da restoran "Scaletta" ostaje zatvoren do daljnjega, odnosno dok se "ne dobiju svi nalazi te dok se ne otklone zatečeni sanitarno-tehnički i higijenski nedostaci".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙