FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stubičke Toplice- Otvoren kongres Komisije za migracije Europske biskupske konferencije

STUBIČKE TOPLICE, 20. listopada 2005. (Hina) - "Migracijski tijekovi sIstoka na Zapad" glavna je tema Sedmoga kongresa Komisije za migracijeEuropske biskupske konferencije (CCEE) koji je večeras svečano počeo uStubičkim Toplicama.
STUBIČKE TOPLICE, 20. listopada 2005. (Hina) - "Migracijski tijekovi s Istoka na Zapad" glavna je tema Sedmoga kongresa Komisije za migracije Europske biskupske konferencije (CCEE) koji je večeras svečano počeo u Stubičkim Toplicama.

Kongres koji se održava do 23. listopada okupio je 40-ak stručnjaka iz 20 europskih zemalja među kojima su biskupi, svećenici, đakoni, časne sestre, te laici stručnjaci koji se bave problematikom migracija. Na kongresu, prvom koji organizira jedna od komisija Europske biskupske konferencije u Hrvatskoj, raspravljat će se i o problemima Roma u Europi.

Kongres je otvorio biskup Louis Felatre apostolski administrator u Istanbulu, predsjednik Komisije Europske biskupske konferencije za migracije.

U ime domaćina skupa predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, potpredsjednika Vijeća Europske biskupske konferencije i zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića skup je pozdravio generalni tajnik HBK mons. Vjekoslav Huzjak. Uz ostalo je istaknuo kako je Hrvatska od uvijek bila baštinik europskog kulturnog kruga te u ime kardinala Bozanića zaželio uspjeh u radu sudionicima kongresa.

Nazočnima se obratio i generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije mons. Vladimir Stanković dugogodišnji voditelj hrvatske inozemne pastve. Kako je istaknuto sudionici će poseban naglasak staviti na intelektualne migracije u Europi danas.

Nakon završetka kongresa bit će objavljeno priopćenje za javnost.

U nedjelju 23. listopada u 11,30 sati zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zajedno sa inozemnim biskupima i svećenicima sudionicima kongresa predvodit će koncelebriranu misu u zagrebačkoj katedrali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙