FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: počela 17. smotra učeničkih zadruga RH

ZADAR, 20. listopada 2005. (Hina) - U Zadru je danas počela 17.smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske na kojoj sudjeluje oko 750učenika i njihovih voditelja iz 88 učeničkih, ponajboljih zadruga uRH.
ZADAR, 20. listopada 2005. (Hina) - U Zadru je danas počela 17. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske na kojoj sudjeluje oko 750 učenika i njihovih voditelja iz 88 učeničkih, ponajboljih zadruga u RH.

Smotru je označio otvorenom državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Nevio Šetić, a okupljenim sudionicima i gostima obratio se predsjednik Središnjeg odbora učeničkog zadrugarstva Antun Petak. On je istaknuo da je učeničko zadrugarstvo izvannastavna aktivnost koja svojim gospodarsko-poduzetničkim, radno-tehničkim, ekološkim i kulturnim značenjem vraća školu prirodnim izvorima znanja i približava mladež životu. Učeničko je zadrugarstvo svjetski pokret i najstarija alternativa masovnoj i uprosječenoj školi, rekao je Petak.

Ovu smotru pripremio je Središnji odbor učeničkog zadrugarstva RH u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i Zavodom za školstvo RH.

Smotra traje do 22. listopada, a u sklopu nje u središtu Zadra, na Narodnom trgu i na Kalelargi, bit će organizirana i prodajna izložba učeničkih radova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙