FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoplje: Na 8. smotri hrvatskih mješovitih zborova uspješan nastup pjevačkog društva iz Banja Luke

BANJA LUKA, 16. listopada 2005. (Hina) - U sklopu 8. smotre hrvatskihmješovitih zborova koja je održana u subotu navečer u crkvi Uznesenjabl. djevice Marije u Uskoplju nastup Hrvatskog pjevačkog društva«Nada» iz Banja Luke burno je pozdravljen od publike te pohvaljen odstrane glazbenih stručnjaka.
BANJA LUKA, 16. listopada 2005. (Hina) - U sklopu 8. smotre hrvatskih mješovitih zborova koja je održana u subotu navečer u crkvi Uznesenja bl. djevice Marije u Uskoplju nastup Hrvatskog pjevačkog društva «Nada» iz Banja Luke burno je pozdravljen od publike te pohvaljen od strane glazbenih stručnjaka.

HPD «Nada» izvela je dvije sakralne i jednu svjetovnu kompoziciju pod ravnanjem Blaženke Boček i, kao jedini predstavnik iz Republike Srpske, plasirala se u sami vrh deset recentnih zborova poglavito iz Federacije BiH.

Organizatori ove Smotre su Hrvatska matica iseljenika u BiH i Hrvatska kulturna zajednica u Federaciji BiH, a generalni pokrovitelj 9. Uskopaljske jeseni, u sklopu koje je održana smotra mješovitih zborova, je hrvatski član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović.

Predsjednik upravnog odbora «Nade» Vili Kuljanac izjavio je novinarima kako je, zahvaljujući visokom umjetničkom i stručnom dosegu, banjalučko hrvatsko pjevačko društvo kandidirano za organiziranje 10. smotre mješovitih zborova BiH koja bi se 2007. godine trebala održati u Banja Luci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙