FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: dvojica mladića krivotvorila novčanice od 50 kuna

POŽEGA, 20. listopada 2005. (Hina) - Policijska upravapožeško-slavonska izvijestila je danas da je nedavno otkrila dvojicumladića iz Požege koji su krivotvorili novčanice u apoenima od 50 kunate ih stavili u optjecaj na području Požege i Pleternice.
POŽEGA, 20. listopada 2005. (Hina) - Policijska uprava požeško-slavonska izvijestila je danas da je nedavno otkrila dvojicu mladića iz Požege koji su krivotvorili novčanice u apoenima od 50 kuna te ih stavili u optjecaj na području Požege i Pleternice.

Riječ je o mlađem punoljetniku (18) i starijem maloljetniku (17) iz Požege koji su u optjecaj stavili novčanice serijskog broja A 2697585 A, izvijestio je na konferenciji za novinare glasnogovornik PU Mato Brkić, dodavši da bi broj tih novčanica stavljenih u optjecaj bio i daleko veći da policija nije pravodobno djelovala.

Tri su krivotvorene novčanice u apoenima od 50 kuna pronađene u razdoblju od lipnja do rujna na području Požege, a tijekom ovoga je mjeseca jedna krivotvorena novčanica pronađena u Pleternici, rekao je Brkić napominjući kako je uz još nekoliko novčanica kod mladića pronađeno i osobno računalo s CD-om i pisač.

Na području PU požeško-slavonske u proteklih je devet mjeseci zabilježeno čak 31 kažnjivo djelo krivotvorenja novca, što je dvostruko više nego li lani. Policija je riješila 16 kažnjivih djela i tom je prilikom bilo prijavljeno pet osoba. Uz jednog starijeg maloljetnika prijavljena su i dva mlađa punoljetnika te dvije osobe starije od 21 godine.

Na području PU pronađene su krivotvorene novčanice u apoenima od tisuću, 500, 200, sto, pedeset i dvadeset kuna te novčanica od 50 eura i jedna od sto američkih dolara.

Glasnogovornik Brkić podsjetio je kako je najveći broj krivotvorenih novčanica, čak 67, pronađeno u srpnju ove godine zbog čega su bile uhićene tri osobe s područja općine Kutjeva pod sumnjom da su krivotvorene novčanice izradile na računalu. Mjesec dana ranije na području Pakraca bile su pak pronađene izuzetno kvalitetne krivotvorine novčanica od 200 kuna zbog čega se ne isključuje mogućnost da su one izrađene u inozemstvu. Utvrđeno je da je lažne novčanice stavio u optjecaj mlađi punoljetnik s područja Virovitičko-podravske županije.

Iz Policijske uprave ponovno pozivaju građane da prilikom transakcija pripaze na novčanice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙