FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: Razotkrivena prevara teška 2,2 milijuna kuna

ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija razotkrila je16-članu skupinu varalica koju se sumnjiči za 24 kaznena djelaprijevare, krivotvorenja isprava i lažnog ovjeravanja dokumenatakojima su prevarili zagrebačku tvrtku Dekanter za gotovo 2,2 milijunakuna, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.
ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija razotkrila je 16-članu skupinu varalica koju se sumnjiči za 24 kaznena djela prijevare, krivotvorenja isprava i lažnog ovjeravanja dokumenata kojima su prevarili zagrebačku tvrtku Dekanter za gotovo 2,2 milijuna kuna, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Prevaranti su s krivotvorenim dokumentima sklapali ugovore o kreditu za kupnju skupocjenih automobila, uglavnom mercedesa i passata, nakon čega su ih prodavali i međusobno dijelili zaradu.

U policiji sumnjaju da je jedan od članova skupine, 36-godišnji B.I. iz Zagreba, kao voditelj prodaje u Dekanteru u Palmotićevoj ulici, uz pomoć 22-godišnjeg T.K. iz Brdovca nalazio nezaposlene osobe iz kriminalnog miljea za koje su krivotvorili potvrde o plaćama u nepostojećim poduzećima s izmišljenim adresama.

Predstavljajući se lažno kao da su kupci i jamci, 'nezaposleni kriminalci' su u poslovnici jednog varaždinskog leasing poduzeća sklopili ugovore o kreditu za kupnju automobila visoke klase koji su bili u vlasništvu Dekantera.

Nakon što su pokazali lažne potvrde o plaćama ugovore s opunomoćenikom leasing poduzeća ovjerili su kod javnog bilježnika. Kad su zadovoljili svu proceduru navodni kupci preuzeli su skupocjena vozila, iako nisu namjeravali otplaćivati leasing, već su ih prodali, a utržak podijelili s 36-godišnjim osumnjičenikom.

Od 16-oro prevaranata, 12 ih je od ranije poznata policiji, među njima i 22-godišnjak koji je u policijsku arhivu zaveden zbog manjih kaznenih djela, dok 36-godišnjak dosad nije bio poznat. Osumnjičeni su u dobi od 22 do 36 godina i dolaze iz Zagreba i okolice te Bjelovara i Splita.

Kriminalističku obradu obavili su službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, a protiv osumnjičenih podnesena je kaznena prijava zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu, kažu u policiji koja nije otkrila identitet osumnjičenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙