FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Policija ulovila kradljivca BMW-ova terenca

ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uspjela je usuradnji s više policijskih uprava rasvijetliti jednu od krađaskupocijenog BMW-ovog terenca X5 koji su u posljednje vrijeme učestalameta lopova.
ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija uspjela je u suradnji s više policijskih uprava rasvijetliti jednu od krađa skupocijenog BMW-ovog terenca X5 koji su u posljednje vrijeme učestala meta lopova.

Policija je izvijestila da je jučer uhitila 48-godišnjaka za kojeg sumnja da je sa zasad nepoznatim muškarcem krajem lipnja sa Črnomerca ukrao BMW X5 kojeg su zatim prokrijumčarili u Srbiju i Crnu Goru (SiCG).

Iako je vlasnik pronašao ukradeno vozilo još 10. srpnja u SiCG, policija je 48-godišnjaku ušla u trag zahvaljujući putovnici koju su on i njegov nepoznati partner uzeli iz ukradenog vozila, a koja je glasila na ime vlasnika.

Putna isprava pronađena je 20. rujna kod 30-godišnjeg državljanina SiCG prilikom kontrole na graničnom prijelazu Macelj. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave.

U daljnjoj policijskoj istrazi utvrđeno je da je 30-godišnjak kupio putovnicu od 48-godišnjaka s kojim ga je povezao 29-godišnjak.

Nakon kriminalističke obrade 48-godišnji kradljivac je uz kaznenu prijavu i posebno izvješće zbog teške krađe i krivotvorenja isprava priveden istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Na zagrebačkom području lani je po podatcima policije ukraden tek jedan BMW X5, no ove godine ta skupocjena terenska vozila česta su meta zagrebačkih lopova. Naime, do kraja kolovoza ukradeno ih je čak 19, od kojih su četiri pronađena i vraćena vlasnicima, a zabilježena su i četiri pokušaja krađe BMW X5 koji, ovisno o modelu i opremi, dostiže cijenu od 60 do 120 tisuća eura.

Policija nije objavila povezuje li 48-godišnjaka s još kojom krađom BMW-ovog terenca.

Na području Zagreba 2003. ukupno je ukradeno 1128 automobila, a pronađeno ih je 196, dok ih je lani ukradeno osam posto više, odnosno 1218, od čega ih je 217 pronađeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙