FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UniCredito bi mogao izmijeniti ponudu o spajanju s HVB grupom

BEČ, 6. listopada 2005. (Hina/APA) - Talijanski bankarski divUniCredito mogao bi promijeniti svoju ponudu za preuzimanjeHypoVereinsbank (HVB) a time i za Bank Austria Creditanstalt (BA-CA)pojave li se problemi u toj transakciji ili u procesu stvaranja novogbankarskog diva u Poljskoj, navode izvori bliski bankarskimkrugovima.
BEČ, 6. listopada 2005. (Hina/APA) - Talijanski bankarski div UniCredito mogao bi promijeniti svoju ponudu za preuzimanje HypoVereinsbank (HVB) a time i za Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) pojave li se problemi u toj transakciji ili u procesu stvaranja novog bankarskog diva u Poljskoj, navode izvori bliski bankarskim krugovima.

Ustrajni otpor poljske agencije za zaštitu tržišne utakmice spajanju banke Pekao, ogranka UniCredita, i Przemyslowo-Handlowy/BPH, ogranka BA-CA, u novu banku koja bi zauzela vodeću poziciju na poljskom tržištu mogao bi uvjetovati produljenje roka za prihvaćanje ponude o preuzimanju HVB-a pa i podastiranje nove ponude, ističu izvori. Zasada nema službenih potvrda te informacije.

S obzirom na loš dosadašnji odjek među dioničarima HVB-a, talijanska banka ne isključuje zasada ni mogućnost spuštanja donjeg praga prihvaćanja ponude za preuzimanje, piše "Financial Times Deutschland".

Talijani su dosada ponudu za preuzimanje druge po veličini njemačke banke uvjetovali zahtjevom da do sljedećeg ponedjeljka 65 posto dionica HVB-a mora promijeniti vlasnika. No, jedna klauzula u ponudi uključuje i mogućnost promjena.

UniCredito ima pravo promijeniti ponudu za preuzimanje u ovom tjednu, navodi list izjavu glasnogovornice talijanske banke. "U tom slučaju rok za prihvaćanje ponude automatski se produžuje za dva tjedna", dodaje ona.

Čelnik UniCredita Alessandro Profumo izjavio je ovog tjedna u jednom novinskom intervjuu da ne smatra ugroženim posao preuzimanja HVB-a čak i ako poljske vlasti ne odobre spajanje Pekao Bank i Przemyslowo-Handlowy/BPH, što je izazvalo zanimanje u financijskim krugovima.

Pozivajući se na "okruženje" UniCredita, FTD piše da odluka još nije donesena a bude li donesena, bit će objavljena u subotu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙