FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 17. listopada

ZAGREB, 16. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za ponedjeljak, 17. listopada.
ZAGREB, 16. listopada 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 17. listopada.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader sudjelovat će na predstavljanju članova pregovaračke skupine i voditelja radnih skupina za pristupne pregovore s EU (Trg sv. Marka 2, 9.30 sati).

BERLIN - Očekuje se početak službenih pregovora socijaldemokrata (SPD) i konzervativaca (CDU-SCU) o programu i funkcioniranju vlade velike koalicije u Njemačkoj.

DEN HAAG - Žalbena rasprava u postupku Haškog suda (ICTY) protiv bivšeg zapovjednika Kažnjeničke bojne HVO-a Mladena Naletilića Tute i zapovjednika jedinice iz sastava te bojne Vinka Martinovića Štele, koji su 31. ožujka 2003. osuđeni na 20 odnosno 18 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad Bošnjacima na širem području Mostara i Jablanice godine 1993, tijekom hrvatsko-bošnjačkog sukoba u BiH.

BEOGRAD - U Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu u ponedjeljak se, ispitivanjem svjedoka, nastavlja suđenje Saši Radaku zvanom Cetinje, optuženom za ratni zločin na Ovčari 1991. godine.

Suđenje Radaku, koje je počelo 7. srpnja ove godine, izdvojeno je od suđenja optuženim pripadnicima Teritorijalne obrane Vukovara i paravojne jedinice "Leva Supoderica" koje je počelo u ožujku prošle godine, jer je Radak uhićen tek početkom svibnja ove godine u Budvi.

LJUBLJANA - Na poziv predsjednika Socijalnih demokrata (SD) Boruta Pahora u Ljubljani će zasjedati prošireno vodstvo Stranke europskih socijalista u Europskom parlamentu. Na sastanak su pozvani i predstavnici socijaldemokratskih stranaka iz država jugoistočne Europe.

LONDON - Posjet ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka Velikoj Britaniji.

PARIZ - Palestinski predsjednik Mahmud Abas boravi u posjetu Francuskoj gdje će se sastati s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom.

OSLO - Norveška nova ljevičarska koalicijska vlada trebala bi stupiti na dužnost.

BAGDAD - Glavni tajnik Arapske lige Amr Musa posjetiti će Irak.

PEKING - Američki ministar obrane Donald Rumsfeld doputovat će u posjet Kini.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Darko Vlahović

Tel: **385-1-4808645

Fax: **385-1-4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙