FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni Berlusconijev kritičar u koaliciji desnog centra podnio ostavku

RIM, 15. listopada 2005. (Hina) - Glavni kritičar talijanskogpremijera, tajnik Unije demokršćanskog centra (UDC) Marco Follinipodnio je u subotu ostavku na svoj položaj tajnika, nakon što ostatakstranke iz sastava vladajuće koalicije desnog centra, nije prihvationjegov pokušaj svrgavanja premijera s čela koalicije.
RIM, 15. listopada 2005. (Hina) - Glavni kritičar talijanskog premijera, tajnik Unije demokršćanskog centra (UDC) Marco Follini podnio je u subotu ostavku na svoj položaj tajnika, nakon što ostatak stranke iz sastava vladajuće koalicije desnog centra, nije prihvatio njegov pokušaj svrgavanja premijera s čela koalicije.

"Nisam čovjek za sva vremena", rekao je u kratkom ali odlučnom govoru Follini na sastanku predsjedništva stranke na kojem je branio svoje dosadašnje trogodišnje vodstvo stranke, koja se jedina suprotstavljala nekim odlukama čelnika koalicije desnog centra, premijera Silvija Berlusconija.

Odlaskom najglasnijeg kritičara iz uskog vodstva stranke Berlusconi će, kako se očekuje, ostati vođom koalicije i premijerskim kandidatom na sljedećim općim izborima u svibnju 2006. godine.

Follinijeva odluka donesena je nakon što su zastupnici svih stranaka desnog centra bili jedinstveni uz Berlusconija u usvajanju prijedloga zakona kojim se mijenja talijanski izborni sustav iz većinskog u proporcionalni. Follini se na sastanku predsjedništva stranke obrušio na članove koji su iza njegovih leđa pregovarali s Berlusconijem o izbornoj reformi, nazvavši njihove poteze "mutnim i oportunim".

"Iza trogodišnjeg rada stajala je određena politika. Danas je ta politika dovedena pod sumnju. Nije bilo ništa osobnoga u sučeljavanju s Berlusconijem", rekao je Follini i kritizirao je novi izborni zakon, koji je usvojio Zastupnički dom u četvrtak navečer glasovima većinske koalicije, te sada ide na usvajanje u Senat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙