FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš: Državnom odvjetništvu dokumentacija o gradnji "Esseker centra"

OSIJEK,19. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik osječkog Gradskog vijećaBranimir Glavaš najavio je danas kako će gradska vlast nadležnomDržavnom odvjetništvu poslati dokumentaciju vezanu uz gradnjustambeno-poslovnog objekta "Esseker centra" radi utvrđivanja mogućeodgovornosti za "nanošenje štete gradskom proračunu".
OSIJEK,19. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik osječkog Gradskog vijeća Branimir Glavaš najavio je danas kako će gradska vlast nadležnom Državnom odvjetništvu poslati dokumentaciju vezanu uz gradnju stambeno-poslovnog objekta "Esseker centra" radi utvrđivanja moguće odgovornosti za "nanošenje štete gradskom proračunu".

Na konferenciji za novinare Glavaš i gradonačelnik Anto Đapić izvijestili su kako je Grad Osijek postigao izvansudsku nagodbu sa suinvestitorom toga projekta tvrtkom "Panteon", nakon što je ta tvrtka podigla tužbu protiv grada zbog najava gradskih čelnika o povlačenju iz toga projekta.

"Nije nam namjera progoniti nikoga, niti pokretati kaznene postupke protiv bivših gradskih čelnika, ali ćemo svu dokumentaciju poslati Državnom odvjetništvu, na ocjenu i utvrđivanje eventualne odgovornosti onih koji su možda oštetili proračun", kazao je Glavaš.

Đapić je kazao kako je ugovorom s tom tvrtkom, koji je sklopila bivša gradska vlast, gradskom zemljištu određena cijena od 1200 kuna po četvornom metru, što nova vlast nije prihvatila, već je zatražila da taj iznos bude 335 eura po četvornom metru, a što je, kako tvrdi, danas i dogovoreno.

Dodao je kako će dogovorenim izmjenama ugovora udio grada u toj investiciji, s prethodnih 5,2 porasti na 14,02 posto, te da je tako riješen "jedan loš naslijeđeni posao". "Nije nam bila namjera otežavati razvoj javno-privatnog partnerstva, ali ovo je jasna poruka da ćemo ubuduće inzistirati na jasnim ugovorima između grada i ulagača", rekao je Đapić.

Glavaš je kazao da se na ovaj način, "bez politiziranja i zaustavljanja investicije, željelo izići iz labirinta u koji nas je uvela stara vlast", ocijenivši da će grad završetkom te investicije dobiti jedan kapitalni objekt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙